Andelen af danskere, der mindes at have set en betjent i deres lokalområde, falder og falder. Det skal gøres bedre, siger justitsminister Brian Mikkelsen (K).
Der er faktisk nogle danskere, der er meget tilfredse med regeringens politireform. Helt præcis 0,9 procent, fremgår det af en helt ny undersøgelse fra Rigspolitiet og Københavns Universitet.

"Politireformen år to", hedder den, og den er rekord-sløj læsning for politiet. For uanset om forskerne bag undersøgelsen spørger danskerne om politiets effektivitet, synlighed, professionalisme eller evne til at komme, når man kalder, så mener såvel borgere som kommunale samarbejdspartnere, at ordensmagten er blevet ringere og ringere, siden reformen trådte i kraft i 2007.

Undersøgelsen viser blandt andet, at andelen af danskere, der mindes at have set en betjent på patrulje inden for "den seneste uge" er faldet fra henved 50 procent før reformen til blot 25 procent i 2008. Altså en halvering.

Ydermere mindes under fem procent at have set en betjent, der ikke sad i sin tjenestebil.

- Såvel borgere som samarbejdspartnere oplever forringelser, og den positive udvikling i borgernes oplevelse af politiet, der skete frem til 2006, er vendt på alle områder, konkluderer rapporten.

Den konservative justitsminister Brian Mikkelsen erkender, at det ser dårligt ud.

- Det er bestemt ikke godt nok, at under en procent af befolkningen er meget tilfredse med politireformen. Men jeg hæfter mig samtidig ved, at danskernes tillid til politiet er helt i top, og der er ingen tvivl om, at politiet nu er kommet på rette spor, siger Brian Mikkelsen til Ritzau.

- Der vil altid være turbulens, når man implementerer nye reformer, men vi er ovre startfasen nu, og politiet viser fremgang på alle områder nu, lyder det fra ministeren.

Mere om emnet

Se alle

S: Kan ende i det rene selvtægt

Politidirektør maner til besindighed

"Politiet kan helt kollapse"