Politiet beslaglægger massevis af våben


Politiet beslaglægger massevis af våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet har i år beslaglagt næsten tre gange så mange skydevåben som for bare to år siden. Bandekonflikten har bragt flere våben på gaden end nogensinde før.

Politiet beslaglægger i dag næsten tre gange så mange skydevåben som for bare to år siden. Det viser opgørelser fra politiets våbentekniske center, hvor alle beslaglagte våben kommer ind.

Tallene afspejler den virkelighed, som bandekonflikten de seneste år har skabt i Københavns gader, skriver Berlingske.dk.

Det er kraftige våben som AK47 og Glock-pistoler, der ofte bliver beslaglagt i bandemiljøet. Det er da også netop antallet af beslaglagte automatvåben, der er steget markant - hvor der i 2007 blev beslaglagt 34, er der i år hidtil blevet beslaglagt 188 automatvåben.

- Vi har beslaglagt mange af de kraftige automatvåben, der desværre er dem, som bliver brugt i stor udstrækning, siger vicepolitiinspektør Henrik Svindt, Københavns Politi, til Berlingske.dk.

Ifølge Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) er den primære årsag til den voldsomme stigning - fra 980 beslaglagte skydevåben i 2007 til 2810 kort før jul i 2009 - et resultat af den såkaldte "frit lejde"-aktion, der betød, at borgere kunne indlevere ulovlige våben til politiet uden at blive sigtet.

Men lederen af NEC, Kim Kliver, erkender, at situationen i bandekonflikten også har haft indflydelse på den voldsomme stigning.

En årsag er politiets målrettede efterforskning i forhold til bandekonflikten. Den har betydet flere beslaglæggelser i de kriminelle miljøer, siger Kim Kliver.

Politiet beslaglægger massevis af våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce