Politiet advarer mod falske direktørmails


Politiet advarer mod falske direktørmails

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sjællandsk virksomhed er blevet bedraget for fem millioner euro, fordi man overførte penge til en person, der udgav sig for at være direktør i firmaet. Nu advarer politiet andre virksomheder mod svindlerne.

Midt- og Vestjællands Politi advarer nu virksomheder mod bedragere, der udgiver sig for at være direktører og beder om at få overført millioner til deres konto.

Politiet har kendskab til flere virksomheder, hvor udenlandske svindlere har sendt mails til udvalgte virksomheders økonomiafdelinger. Her har svindlerne udgivet sig for at være direktør i de pågældende firmaer og bedt om at få overført penge til projekter. Regnskabsmedarbejdere har efterfølgende overført pengene til svindlernes konto uden at fatte mistanke til henvendelsen.

- Vi har en aktuel sag, hvor den fremgangsmåde har været brugt, og hvor virksomheden er blevet snydt for fem millioner euro. Men der har været andre eksempler inden for de seneste par år, siger politikommissær Niels Kristoffersen, Midt- og Vestsjællands Politi.

I den aktuelle sag blev bedrageriet først opdaget, da den rigtige direktør kom tilbage fra ferie og hørte om overførslerne til et »hemmeligt projekt«, hvor han altså skulle have anmodet om overførsel af penge til en kinesisk konto.

Den slags svindel kræver en god portion research, og bagmændene har tilsyneladende gjort sig umage.

- Gerningsmændene har lavet grundig research og sat sig ind i navne på ansatte i firmaet, siger Niels Kristoffersen.

Det kan være svært at finde bagmændene, som formentlig gemmer sig langt fra Danmark og danske love og regler.

- Vi havner ofte i udlandet, hvor vi støder panden mod en mur, hvis der ikke er de samme logningsregler som i Danmark. Det vil sige, at vi ikke kan se hvem, der har brugt en konkret IP-adresse på det pågældende tidspunkt, siger Niels Kristoffersen.

For at undgå lignende sager opfordrer politiet alle virksomheder til at være på vagt, hvis en direktør pludselig sender en mail med et ønske om en pengeoverførsel:

- Vores opfordring er, at medarbejdere i økonomiafdelingerne lige foretager en kontrolopringning, hvis man får sådanne mails, i stedet for bare at stole på ordlyden og overføre pengene straks, siger Niels Kristoffersen.

Politiet advarer mod falske direktørmails

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce