Politiet: Formentlig 69 danskere døde


Politiet: Formentlig 69 danskere døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ENDELIGOPGØRELSE:Politiet vurderer, at de 62 savnede også mistede livet ved flodbølgekatastrofen

Listen over danske ofre for flodbølgekatastrofen i Sydøstasien blev i går fjernet fra internettet.

Slutresultatet blev 62 savnede og syv døde, oplyser chefkriminalinspektør Frank Jensen fra Rigspolitiets kriminaltekniske afdeling.

- Der er stor sandsynlighed for, at de 62 må være omkomne. Vurderingen er så sikker, at vi skaffer blandt andet dna og tandkort på dem. Vores formodning er, at vi skal identificere dem blandt de døde i Thailand.

Tallet over savnede steg, fordi antallet af mennesker, der med sikkerhed var blevet væk efter katastrofen, blev øget, da politiet begyndte at arbejde sig igennem en liste med 100 personer, som man kun havde sparsomme oplysninger om og derfor ikke havde inkluderet i den officielle liste tidligere. Her fik man bekræftet, at yderligere fem var bortkommet oven i de 57, efterforskerne kendte til tirsdag aften. Den uofficielle liste med de delvist identificerede har mandskab fra rejseholdet efterhånden også gået helt igennem.

- En del er kommet af, fordi de er i live og til stede, men der var så også et par stykker, der kommer på listen med sikkert savnede, siger han.

Politiet tog listen af internettet, fordi den havde opfyldt sit formål.

- Den kom på af efterforskningsmæssige grunde og det er lykkedes over al forventning. Nu har vi ikke behov for flere henvendelser, fordi vi har identificeret stort set alle dem, det drejer sig om, siger han.

Rigspolitiets telefoner er fortsat åbne hele døgnet for henvendelser fra familiemedlemmer, der har spørgsmål om hjemtransport og identificeringsarbejdet, som udføres af et såkaldt DVI-hold (Disaster Victim Identification) i Thailand.

Politiet: Formentlig 69 danskere døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce