Politiet: 12 mænd ville give geværer til bandefolk


Politiet: 12 mænd ville give geværer til bandefolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under en bandeaktion i Gladsaxe fandt politiet tre skydevåben og flere knive. 12 personer kræves fængslet.

12 mænd med tilknytning til banden Brothas and Soldiers har ifølge politiet forsøgt at give to oversavede jagtgeværer og en pumpgun med ammunition til bandemedlemmer fra Værebros Hårde Kerne, VHK, til brug i den nuværende bandekonflikt.

Derfor kræver Københavns Vestegns Politi de 12 mænd varetægtsfængslet ved Retten i Glostrup onsdag eftermiddag, hvor de en efter en skal for en dommer.

Overdragelsen af de tre skydevåben skulle ifølge politiet være sket på Gladsaxe kirkegård tirsdag aften. Men våbenleveringen mislykkedes, da alle 12 mænd blev anholdt under en målrettet politiaktion.

Siden begyndelsen af året har der i det storkøbenhavnske område været et ekstraordinært stort antal skyderier på åben gade, som relateres til konflikter i bande- eller rockermiljøer.

Den nye bande Loyal To Familia er i strid med Værebros Hårde Kerne. Begge grupper har tråde til rockere.

Loyal To Familia er en helt ny bande med op mod 60 faste medlemmer hovedsageligt fra Blågårds Plads og Tingbjerg i København, men også i Skovlunde og Kokkedal i Nordsjælland.

Bandemedlemmerne i LTF skilter med deres tilhørsforhold ved at bære logoet LTF som et rygmærke, og der er løs kontakt til Bandidos.

Bandekonflikten har foreløbig kostet to livet. Midt i januar blev en 19-årig mand dræbt af skud i Høje Gladsaxe, og i februar blev en 27-årig mand dræbt på Finsensvej på Frederiksberg. Flere andre er blevet såret.

På grund af den tilspidsede situation med den voldsomme kriminalitet i bander og i rockergrupper har rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg besluttet, at Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi skal have flere efterforskere.

Det præcise tal kendes ikke endnu. Der bliver formentlig tale om 25-30 betjente i alt, og de skal tages fra Rigspolitiet og fra tre politikredse: Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland og Sydsjælland og Lolland-Falster.

Politiet: 12 mænd ville give geværer til bandefolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce