Politidirektør om fald i betjente: - Det har været en meget kraftig reduktion

- Man må anerkende, at vi har haft hundetravlt, siger politidirektør i Fyns Politi Kit Claudi Grøn-Iversen om de seneste tre år, hvor der er blevet markant færre betjente på Fyn. Foto: Louise Koustrup

Politidirektør om fald i betjente: - Det har været en meget kraftig reduktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politidirektøren kalder faldet i betjente en meget kraftig reduktion, som var den direkte årsag til den store reorganisering.

Det har kunnet mærkes, at hvert tiende polititjenestemand er forsvundet fra Fyns Politi gennem de seneste tre år. Det erkender politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen, der dog påpeger, at noget af arbejdspresset er blevet flyttet til nye, centrale enheder i politiet.

- Der har været en meget kraftig reduktion i medarbejderstaben. Det har vi vidst, for bevillingerne er gået tilsvarende ned. Men der er også forsvundet opgaver til de nye opgavefællesskaber som for eksempel Særlig Efterforskning Vest, som tager sig af mange krævende efterforskninger. Og vi har fået civile ind til at være køreprøvesagkyndige og tage sig af ATK (automatisk trafikkontrol, red.).

Som konsekvens af den smallere medarbejderstab og de store udlån af betjente til grænsen og København, var den dengang udskældte reorganisering en ren og skær nødvendighed af hensyn til borgernes tryghed, fortæller politidirektøren.

- Bevillingen er blevet mindre, og det var også årsagen til, at reorganiseringen var nødvendig. Vi var vildt pressede i tiden op til på grund af de opgaver, der fulgte efter terrorangrebet i København. Vi kunne se, at det ikke ville hænge sammen, og vi måtte prioritere det vigtigste først. Der skulle være et intakt akutberedskab, og vi skulle kunne komme hurtigt frem til borgerne.

- Vi er godt på vej

Efter udlånet af betjente svarende til 70 årsværk de seneste år og helt op mod 95 i 2015 er forsvaret trådt til, og de fynske betjente er vendt tilbage. Nye kadetter kommer til, og tingene er begyndt at se lysere ud i Fyns Politi.

- Vi er et andet sted nu. Vi har reduceret responstiderne med to minutter sidste år, vi har nået vores resultatmål, og vi er godt i gang med at afvikle afspadsering, som delvist udbetales med en pulje fra Rigspolitiet. Vi er godt på vej til at finde vores fødder igen, og vi kan virkelig mærke, at vi har fået mange betjente tilbage.

Hvordan har det overhovedet kunne hænge sammen?

- Det har det, fordi vi har super dygtige medarbejdere, der møder ind hver morgen, selv når det er svært. Vi har knoklet og lavet fantastiske resultater. Jeg kan kun takke mine medarbejdere og ledere for, at vi er kommet igennem.

Hvad tænker du om, at Fyns Politi er gået tilbage i mandskab, mens flere andre kredse er gået frem siden reformen?

- Helt grundlæggende har jeg det sådan, at jeg gerne vil udtale mig om forholdene i Fyns Politi, men meget nødigt om andre kredse.

Politidirektør om fald i betjente: - Det har været en meget kraftig reduktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce