Politidirektør maner til besindighed


Politidirektør maner til besindighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for de danske politidirektører, Jens Kaasgaard, kan ikke genkende de dystre resultater i en ny kritisk rapport om politireformen.

Formanden for landets politidirektører, Politi Jens Kaasgaard, der er politidirektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, maner til besindighed, efter at en ny rapport fra Justitsministeriet har uddelt en gedigen omgang knippelsuppe til den godt to år gamle politireform.

Blot 0,9 procent af befolkningen er ifølge rapporten tilfreds med den godt to år gamle politireform. Og uanset om forskerne bag undersøgelsen spørger danskerne om politiets effektivitet, synlighed, professionalisme eller evne til at komme, når man kalder, er det gået ned ad bakke, siden reformen trådte i kraft i 2007.

- Men nu skal man passe på med at falde helt i svime over det, siger Jens Kaasgaard til Ritzau og understreger, at han blot forholder sig til rapporten ud fra sine erfaringer fra sin egen politikreds.

- Eksempelvis er det der med, hvornår man sidst har set en politibil, jo noget, der ændrer sig over tid.

Spørgsmål: Ja tilsyneladende, men jo ikke til det bedre?

- Nej, men hvis man selv lige er blevet taget i en hastighedskontrol, så synes man jo, at man ser politi over alt i en periode derefter. Men når jeg ser på vores egen dagligdag, så har jeg svært ved at genkende rapporten, siger Jens Kaasgaard.

Ifølge politidirektørernes formand er borgernes vigende tillid til politiet resultatet af en ofte urimelig beskrivelse af politiet i den danske presse.

- Det er med til at præge det store billede af politiet og overskygge de gode historier, der er, tilføjer han og nævner, at kurven for antallet af indbrud i private hjem i hans politikreds eksempelvis er blevet knækket i perioden, så det ikke længere er i stigning.

Politidirektør maner til besindighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce