Politichef: Vi mangler betjente

Politiet på Fyn og i resten af landet er så pressede, at politidirektør Poul Løhde nu beder politikerne komme til lommerne.
Foto: Jørgen Hansen

Politichef: Vi mangler betjente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet på Fyn og i resten af landet er så pressede, at politidirektør Poul Løhde nu beder politikerne komme til lommerne. Men på Christiansborg tøver politikerne med at øge politistyrken

To topmøder i København, bandekrige med skyderier i gaderne og en kraftig stigning i antallet af anmeldelser om grov kriminalitet pressede sidste år politiet i hele landet så meget, at politidirektør hos Fyns Politi, Poul Løhde, nu direkte beder politikerne på Christiansborg om at komme Dansk Politi til undsætning, når det nuværende politiforlig skal genforhandles i løbet af året.

- Politiet har simpelt hen ikke folk nok til at løse de opgaver, vi står overfor. Vi gør det godt, men vi er ganske enkelt ikke nok, siger Poul Løhde, der i går kom med et direkte nødråb fra talerstolen under nytårsparolen hos Fyns Politi.

Den gale vej

Og problemet er ikke, at politiet bruger for meget tid bag skrivebordene.

- Vi fanger og fængsler flere forbrydere end nogensinde før, men udviklingen går stadig den gale vej. Og det bliver man altså nødt til at tage alvorligt, siger Poul Løhde.

Og på Christiansborg har medlemmerne af Folketingets Retsudvalg hørt nødråbet.

- Jamen jeg forstår rigtig godt Poul Løhde. Men vi står i en situation, hvor politiets måde at håndtere ressourcerne har været mindre heldig.

- Før vi kan skænke politiet flere penge, må vi have sikkerhed for, at midlerne bruges på noget andet end at dække underskud, lyder meldingen fra næstformand Anne Baastrup (SF).

Heller ikke Tom Behnke (K) vil love flere betjente.

- Vi er positive over for idéen om flere ressourcer til politiet, men man skal ikke forvente sig en stigning i antallet af politifolk. Til gengæld garanterer jeg, at vi er opmærksomme på politiets behov, og vi vil sikre, at politiet er rustede til at klare de aktuelle udfordringer, siger han.

Noget gik galt

Allerede for et par år siden blev der på Christiansborg indgået aftale om en udvidet politistyrke. Men noget gik galt, siger Karen Hækkerup (S).

- Socialdemokratiet bakker op om en større politistyrke, men det er umuligt med den regering, vi har. Vi indgik aftale om et årligt meroptag på 150 politielever for både 2009 og 2010, men fordi nogle betjente vendte tilbage fra orlov, mente regeringen pludselig, at styrken alligevel var stor nok. Og så løb de fra aftalen, forklarer hun.
I hverdagen kan Poul Løhde og folkene hos Fyns Politi bare se at opgaverne bliver sværere og sværere at løse.

- Når der var ballade i byen kunne vi førhen sende en enkelt bil, nu må vi sende to. Og hvis der ikek er nogen der gør noget, så bliver det svært at komme problemerne til livs, siger Løhde.

På Fyn steg antallet af drab, drabsforsøg, voldtægtsanmeldelser, røverier og indbrud markant fra 2008 til 2009.

Politichef: Vi mangler betjente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce