Politibetjente i knibe med knive


Politibetjente i knibe med knive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politibetjente overtræder knivforbud i tjenesten og risikerer nu fængsel. Det vil de have ændret.

Mange betjente har længe båret lommekniv i tjenesten i strid med lov og regler. Men det risikerer de nu syv dages fængsel for i kraft af den netop skærpede våbenlov, der har sat betjentenes ulovlige våbenbesiddelse på spidsen.

Århus Stiftstidende skriver, at Politiforbundet derfor har indskærpet medlemmerne at lade lommekniven blive hjemme under tjenesten. Samtidig forsøger forbundet at overtale Rigspolitiets ledelse til at lovliggøre det ekstra værktøj.

Politiets patruljevogne er udstyret med knive. Men mange betjente har for egen regning købt et stykke sammenklappeligt multiværktøj med kniv til brug i en snæver vending. Det har de hidtil kun risikeret en bøde for.

- Når du står oppe på 10. sal eller er rendt 50 meter væk fra patruljevognen, handler det om at have det rigtige værktøj ved hånden. Det er en dum eller ofte helt umulig situation at skulle tilbage til bilen, hvis en mand i en brændende bil skal skæres fri af selen, siger formanden for Århus Politiforening, Claus Hartmann.

Han kalder det grotesk, at betjente ikke må gå med kniv på arbejde, når spejdere og lystfiskere godt må, når de er på tur.

Politibetjente i knibe med knive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce