Politiagenter i aktion mod netpædofile


Politiagenter i aktion mod netpædofile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pædofile møder inden nytår politiagenter med påtaget identitet på nettet for at forebygge misbrug af børn

Pædofile kan ikke længere vide sig sikre ved at kontakte børn på internettet. Inden nytår går politiagenter i gang med at afsløre voksne, som kontakter børn på internettet for at misbruge dem seksuelt. Alle politikredse har allerede it-koordinatorer.

Det oplyser justitsminister Lene Espersen (K) efter et åbent samråd i går i Folketingets retsudvalg. I går slog politiet til mod børnepornografi på 38 adresser i den landsdækkende aktion "Gyldenbørste".

- Aktionen har været planlagt over lang tid. Man er mødt op på 40 adresser her til morgen.

- Hvor der er tale om netværk af pædofile, samler politiet beviser, så de kan slå til mod mange adresser samtidig, siger justitsministeren.

- Så får de ikke mulighed for at advare hinanden eller nå at slette nogle af sporene. Politiet arbejder med aktioner af den type på dette område. Det er det mest effektive, siger Lene Espersen.

Kampen mod sexmisbrug af børn har høj prioritet hos politiet. Derfor forbereder politiet en indsats med politiagenter på nettet. Af hensyn til planlægningen og efterforskningen ville justitsministeren ikke uddybe politiets planer ved samrådet.

- Det er en rigtig idé, at politiet kan gå ind og overtage identiteter på nettet. Ad den vej kan de være med til at afsløre pædofile og pædofile netværk. Det bliver en ny form for aktivitet, som politiet vil starte.

- Jeg forventer mig rigtigt meget af det og det kan forhåbentlig medvirke til, at færre vil begive sig ude på den slags aktiviteter på nettet, siger Lene Espersen. (ritzau)

Politiagenter i aktion mod netpædofile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce