Politi vil skræmme dødsbilister


Politi vil skræmme dødsbilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chef for færdselspolitiet slår alarm efter endnu en dødsulykke med unge vanvidsbilister: Det løber løbsk

FYN: Antallet af ulykker, hvor helt unge bilister mister livet efter vanvittig kørsel på vejene, er nu så højt, at færdselspolitiet på Fyn slår alarm.

I weekenden kørte fire unge mænd galt i Nr. Åby ved Middelfart, og to 20-årige i bilen blev dræbt. Ulykken er den seneste i en lang række af ulykker, hvor unge mennesker har mistet livet. For nylig blev to 17-årige på en knallert dræbt, da de midt om natten blev ramt af en bil ved Langeskov på Østfyn.

Tallene over trafikdræbte unge har ellers været faldende, men nu går det igen i den forkerte retning.

- Der er nogle unge bilister, der tror, de kan alt. Det har medført uhyggeligt høje tal over dødsulykker. Det er ved at løbe løbsk, siger Peder Pedersen, vicepolitiinspektør og leder af politiets færdselsafdeling på Fyn.

Selvom færdselspolitiet har øget deres indsats på vejene, mener Peder Pedersen, at der ikke er anden vej frem end at banke ind i hovedet på unge bilister, hvor farligt det kan være at køre hurigt, lige fra første gang, de sætter sig i fører-sædet.

- Jeg mener, at vi er nødt til at tvangsindlægge de unge bilister til film og foredrag, hvor de kan se, hvor galt det kan gå, når man kører bil. Det virker stærkt på dem, siger han.

Forældre-ansvar

Chefen for færdselspolitiet på Fyn mener også, at forældrene bør påtage sig et større, forebyggende ansvar.

- Forældrene har et ansvar for at prædike køremoral for de unge, ligesom kammeraterne - og specielt pigerne - skal sige fra, når der køres med hovedet under armen, siger Peder Pedersen.

- Det er et område, der er værd at investere i. Vi må finde på nye initiativer og fortsætte arbejdet, tilføjer han.

Politi vil skræmme dødsbilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce