Politi tog fejl af dræbte ved ulykke


Politi tog fejl af dræbte ved ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da fire kammeraters køretur lørdag endte i tragedie, tog politiet fejl af, hvem der var hvem

NR. ÅBY:Forvirringen er tilsyneladende total hos politiet i Odense, efter at en bil med fire yngre mænd i weekenden kørte galt på Sandmarksvej i Nr. Åby nær Middelfart.

Det kunne hurtigt konstateres, at to af de fire mænd blev dræbt ved ulykken, da bilen fløj af vejbanen og endte i en brændestabel på en nærliggende mark. Men hvilke to, voldte dagen igennem politiet problemer.

Lørdag eftermiddag stod det klart, at de dræbte var bilens 20-årige fører samt en 16-årig passager.

Lånt kørekort

Men i første omgang troede politiet, at den dræbte chauffør var en 22-årig mand. Hans forældre blev derfor straks kaldt til sygehuset, så de kunne identificere deres dræbte søn, men forældrene kunne dog hurtigt konstatere, at det ikke var deres søn, der lå foran dem, men derimod hans kammerat.

Ifølge politiet opstod fejlen, fordi den dræbte havde lånt midlertidigt kørekort, forsikringspapirer og sygesikringsbevis af den 22-årige.

Lørdag eftermiddag meddelte politiet så, at man også havde byttet rundt på, hvem den anden omkomne var. Først forlød det, at den dræbte 16-årige kun var kommet lettere til skade, mens en 20-årig var død. Det viste sig altså at være omvendt.

Vagthavende hos politiet i Odense kalder den anden misforståelse en "kommunikationsbrist" og understreger, at der i dette tilfælde ikke blev indkaldt et forkert forældrepar.

Den sidste passager - en 17-årig mand - meldes uden for livsfare.

Psykisk rutsjetur

- Forældrene til den 22-årige har haft en voldsom psykisk rutsjetur. De er nu taget hjem, men de har fuld for-ståelse for misforståelsen, fordi det jo var de eneste papirer, vi kunne finde, siger vagthavende hos politiet i Odense.

De fire mænd skred af banen i en blød venstrekurve, og dæksporene viser, at de over en strækning på 300 meter kæmpede for at rette bilen op.

Det lykkedes ikke, og i stedet væltede bilen rundt på taget. Herefter fløj køretøjet ud over grøftekanten, ind på marken og videre ind i brændestablen.

De dræbte befandt sig begge i bilens venstre side.

Der var ikke andre trafikanter i nærheden, da ulykken fandt sted.

/ritzau/

Politi tog fejl af dræbte ved ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce