Politi tøver med dommerkendelse i læk-sag


Politi tøver med dommerkendelse i læk-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavns Politi har endnu ikke bedt om dommerkendelse for at få udleveret lækage-lydfil fra DR. SF kalder filen et "åbenlyst bevis".

Trods pres på Københavns Politi for at forsøge at få udleveret en vigtig lydfil fra DR i den såkaldte lækagesag, har politiet endnu ikke bedt om en dommerkendelse for at få filen udleveret.

Det bekræfter politiadvokat Dorrit Borgaard over for Ritzau.

- Det har vi ikke endnu, siger hun uden at ville kommentere, hvor vidt en dommerkendelse indgår i politiets overvejelser.

Lydfilen, der er en optagelse mellem en nu fratrådt DR-medarbejder og en anden person, rummer angiveligt svaret på, om det var forsvarsminister Søren Gades (V) pressechef, Jacob Winther, der - som han er blevet beskyldt for - i 2007 lækkede dybt fortrolige oplysninger til TV2 om, at danske jægersoldater var på vej til Irak. Winther afviser selv beskyldningerne.

DR's generaldirektør, Kennet Plummer, sagde mandag, at DR ikke har i sinde at udlevere filen, uden at der foreligger en dommerkendelse.

SF's Jonas Dahl, der oprindeligt anmeldte lækagen af de fortrolige oplysninger til politiet, vil ikke blande sig direkte i politiets arbejde.

- Men jeg har da en forventning om, at politiet tager fat på det åbenlyse bevis, der ligger ude i DR-byen. Derfor ville det være ret oplagt at bede om en kendelse, siger han.

Ifølge Gorm Toftegaard Nielsen, professor i strafferet ved Aarhus Universitet, vil en dommerkendelse sandsynligvis ikke være så vanskelig at få for politiet.

- Jeg tror, de vil få den, sagde han mandag til Ritzau og gættede på, at politiet også ville bede om en dommerkendelse:

- Hvorfor skulle de ikke gøre det? Du har en sag, hvor nogen siger, du kan få hele beviset ved hjælp af en dommerkendelse. Det er da en forholdsvis let efterforskning, sagde han.

Politi tøver med dommerkendelse i læk-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce