Politi skal have karakterer


Politi skal have karakterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsadvokater skal give point til politiet om overholdelse af love og regler. Politiforbundets formand advarer imod registreringstyranni.

Politiet skal nu også måles på evnen til at overholde lov og regler. Hver politikreds kan score op til 100 point i den nye karaktergivning, som anklagemyndigheden er ved at indføre.

De 12 politikredse skal vurderes af de regionale statsadvokater, som vil måle det, der kaldes legalitetskontrollen - altså kontrollen med om regler og procedurer overholdes.

- Det er et forsøg på at måle legalitet, og som ved al anden karaktergivning ligger der et vist element af skøn i det, når man bedømmer andres præstationer, siger statsadvokat Jesper Hjortenberg på rigsadvokatens kontor.

I forvejen er der målinger af for eksempel politiets udrykninger og sagsbehandlingstider, men det nye område er anderledes.

Formanden for landets politibetjente, Peter Ibsen, advarer generelt imod et "registreringstyranni", som stjæler tid fra det daglige arbejde.

- Vi bruger efterhånden så mange timer på at dokumentere alt mellem himmel og jord, at det er ved at udvikle sig til et registreringstyranni og dokumentationsræs. Det er min generelle betragtning. Jeg er helt enig i, at legalitetskontrol er vigtig, men målingen kan blive oplevet som en hæmsko, fordi den kommer oveni en lang række andre målinger, som det kan være svært at se værdien af, siger Ibsen.

Politi skal have karakterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce