Politi så gennem fingre med rocker-meddelers forbrydelser


Politi så gennem fingre med rocker-meddelers forbrydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOMMISSION: Meddeler fortalte i går undersøgelseskommission om drabsplaner og narkohandel
Eksrockeren og politimeddeleren Dan Lynge diskede i går op med en perlerække af eksempler på den kriminalitet, som han havde fortalt politiet om. Og som han aldrig er blevet retsforfulgt for.

Gang på gang fortalte han til den særlige undersøgelseskommission, der undersøger hans samarbejde med politiet, at han blot overholdt sin del af aftalen med ordensmagten og fortalte om de begivenheder, han var involveret i. Og hver gang undlod hans forbindelsesmand hos politiet at gøre noget, ifølge Dan Lynge.

Hans fortællinger omfattede blandt andet en række planlagte drabsforsøg under den første rockerkrig mellem Hells Angels og Bullshit, udbredt våbenhandel, grov vold og angreb med brandbomber mod en konkurrerende rockerklub i Skanderborg samt handel med både narko og anabolske steroider.

Steroiderne var en specialitet for Dan Lynge. Skulle han blive i rockermiljøet, måtte der penge til for at han kunne bistå Hells Angels med indkøb af våben og betaling af husleje til en stribe lejligheder i ind- og udland.

Over for kommissionen vurderede han selv, at han som "privat kriminel" havde købt og solgt 1,9 millioner af de muskelopbyggende piller og tjent omkring 1,2 millioner kroner. Dertil kommer de handler, som han på sin rockerklubs vegne var involveret i.

- Man har ikke interesseret sig for det. Man har accepteret, at det var nødvendigt for at jeg kunne blive indenfor, sagde Dan Lynge om politiets manglende reaktion på handlen.

Kommissionens udspørger, advokat Gunnar Homann, borede flere gange i, hvorfor Lynge valgte at fortælle politiet om både overståede og forestående ulovligheder. Hver gang sagde eksrockeren, at han blot overholdt aftalen om at fortælle politiet, hvad han vidste, hvis bare politiet ville beskytte hans familie mod Hells Angels, som han i mellemtiden var blevet ekskluderet fra.

Dan Lynge havnede senere - med politiets velsignelse - hos rivalerne Bandidos og sad således fortsat i en nøgleposition.

- Så længe man oplever, at politiet sanktionerer de her ting, så er det politiet, der bestemmer farten, sagde Dan Lynge, der ikke lagde skjul på, at det var hans forventning, at politiet ikke greb ind i de ting, han fortalte om.

Derfor var det heller ikke nogen hemmelighed, at han normalt færdedes med våben på sig.

- Han havde slet ikke nogen problemer med, at jeg var bevæbnet, fortalte Dan Lynge om reaktionen hos forbindelsesmanden, kriminalassistent Tonni Christensen.

Politi så gennem fingre med rocker-meddelers forbrydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce