Politi opruster indsats: Fyn er ramt af indbrud

Politi
Foto: Michael Bager

Politi opruster indsats: Fyn er ramt af indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn har den seneste tid været ramt af mange indbrud i weekenderne. Alene i weekenden 4.-6. oktober havde 40 fynske familier indbrud. Derfor iværksætter Fyns Politi nu en målrettet indsats for at stoppe tyvene.

De mange indbrud på Fyn er især sket i villakvarterer – og især i weekenden. Politiet tror derfor, der er tale om en organiseret bande af tyve, der kommer rejsende fra Østeuropa.

-Der er flere grunde til, at vi tror, at det er en organiseret bande. En af dem er, at tyvene i flere tilfælde er brudt ind ved at foretage en underboring af døren, som gør det muligt at føre en wire ind og åbne døren indefra. Den metode har vi tidligere set kriminelle fra netop Østeuropa benytte sig af, siger Niels Erik Nymark Jensen, politikommissær hos Fyns Politi i en pressemeddelelse fra Fyns politi.

Alene efter denne weekend har Fyns Politi fået 6 anmeldelser om indbrud eller forsøg på indbrud ved underboring i Dalum i Odense. Både disse indbrud og mange af de øvrige indbrud i weekenderne er sket i villakvarterer, hvor husene ligger tæt.

-Vi tror derfor, at gerningsmændene er til fods, når de laver selve indbruddet. Det tyder valget af tyvekoster på. De stjæler nemlig typisk ting, der kan ligge i en rygsæk eller en taske. De har så formentlig en bil parkeret i nærheden – måske på en offentlig p-plads i området, siger Niels Erik Nymark Jensen.

Beder fynboerne om hjælp

-Vi har brug for alles øjne og øre både om dagen, men især i de mørke timer. Vi beder om, at folk holde øje med mistænkelige personer i deres nærområde. Det kunne for eksempel være biler med især østeuropæiske nummerplader. Ser man noget mistænkeligt, så tøv ikke med at ringe til os – ring hellere en gang for meget end en gang for lidt, siger Niels Erik Nymark Jensen.

Fyns Politi vil ikke komme nærmere ind på, hvad den ekstraordinære indsats går ud på eller hvor mange politifolk, den omfatter, står der i pressemeddelelsen fra Fyns Politi.

Beder fynboerne om hjælp

Politi opruster indsats: Fyn er ramt af indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce