Politi opgiver fængsling af tysk talsmand


Politi opgiver fængsling af tysk talsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tysk talsmand for demonstrationen "Reclaim Power" ved Bella Center undgår fængsling. Politiet har dog ikke opgivet at køre en senere straffesag mod den 33-årige

Københavns Politi har opgivet at få varetægtsfængslet den tyske talsmand for bevægelsen Climate Justice Action.

I lørdags blev han løsladt af en dommer i byretten, og nu har anklagemyndigheden besluttet ikke at kære afgørelsen til Østre Landsret.

- Vi har frafaldet kæremålet, siger anklageren, politifuldmægtig Jacob Buch Jepsen.

Det betyder dog ikke, at politiet har opgivet senere at køre en straffesag mod den 33-årige Tadzio Müller.

Han sigtes for i løbet af nogle måneder i efteråret at have deltaget i planlægningen af vold mod politiet i forbindelse med en demonstration ved Bella Center i onsdags.

Müller blev anholdt forud for demonstrationen. På vej ud fra Bella Center blev han taget af civilklædte betjente, der havde overvåget tyskeren i flere timer forinden. I første omgang blev han frihedsberøvet i tre døgn.

Betjentenes notater om tyskerens toiletbesøg og møder med to mænd og en kvinde i Bella Center blev læst op i det retsmøde lørdag, hvor anklageren krævede fængsling.

Dommer Jens Stausbøll afviste dog at følge ønsket. Der var ikke en begrundet mistanke mod den 33-årige, der nægter sig skyldig.

To unge danske kvinder, der har også har været talspersoner for Climate Justice Action, er dog fortsat varetægtsfængslet.

Politi opgiver fængsling af tysk talsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce