350.000 kroner er på vej til syge børn og voksne på OUH fra en fynsk politi-forening

Fynske politibetjente har droppet at have deres egen private autohjælp i foreningen PIA (Politiets Interesse- og Assistanceforening). Foreningen er lukket, og bestyrelsen har besluttet at give hele formuen på 350.000 kroner til gavn for syge på Odense Universitets Hospital (OUH).

På den allersidste generalforsamling i foreningen besluttede betjentene, at Hjertemedicinsk Afdeling B og H.C. Andersen Børnehospital skulle dele kassen, når nøglen skulle drejes.

- Vi er rigtigt glade for, at vi nu kan overrække foreningens resterende midler til kræftsyge børn og hjertepatienter på OUH, siger foreningens sidste formand, politiassistent Hans Illum Hansen, der heller ikke så noget alternativ til at bruge foreningens formue til gode gerninger:

- Udsigten til et møjsommeligt arbejde med tilbagebetaling af pengene til de mange bidragydere gennem tiden var ikke tillokkende for nogen i bestyrelsen. På den afsluttende generalforsamling fik vi i stedet forskellige forslag i spil til indsatser, vi gerne ville støtte, siger han.

Beslutningen om at nedlægge en forening, der bedst kan beskrives som en slags Falck-abonnement kun for politifolk, var også nem. Tiden var løbet fra den.

– I dag indgår starthjælp og bugsering af bilen typisk i bilforsikringen, så tiden er løbet fra private ordninger som vores, siger Hans Illum Hansen,

Af Tommy Byrne

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
1
OUH jubler over politi-penge

OUH jubler over politi-penge