Politi beslaglagde skarpladte våben hos HA-rockere

I går undersøgte kriminalteknikere en villa på Kildegårdsvej i Odense, hvor der natten til søndag blev affyret flere skud mod huset. Huset beboes af en mand med tilknytning til Hells Angels. Et af skuddene gik gennem køkkenvinduet.
Foto: Peter Leth-Larsen

Politi beslaglagde skarpladte våben hos HA-rockere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte med tilknytning til Hells Angels fængslet efter bandeopgør med indvandrere. Odenseanerne skal ikke frygte nye opgør, mener politiet

Fyns Politi gennemførte i går en storstilet razzia, der havde til formål at afvæbne Hells Angels og deres håndlangere i Odense. Det skete ved en aktion rettet mod rockernes klubhus på Peters-mindevej og på forskellige adresser.

Otte personer med tilknytning til rockerklubben blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, og alle otte blev bag hermetisk lukkede døre i byretten varetægtsfængslet, en i knap tre uger, de sidste syv i fire uger.

Hånd- og slagvåben

For alle ottes vedkommende var der tale om folk, der blev fundet i besiddelse af skarpladte håndvåben, ammunition eller slagvåben.

Samtidig er hele Odense nu omfattet af en særlig visitationszone de næste to uger, hvor politiet må kropsvisitere folk og ransage deres biler uden nogen særlig grund.

- Vi har især et øje åbent i Vollsmose. Andengenerationsindvandrerne er primært bosat i Vollsmose-bydelen, og rockerborgen ligger ikke langt derfra, fortæller politiinspektør Bjarne Sørensen, Fyns Politi.

- Det er selvfølgelig et forsøg på at forhindre, at de får lejlighed til at møde hinanden igen i et voldeligt opgør, siger han.

Med de mange anholdelser, visitationszonen, ekstra betjente på gaden og ikke mindst en nøje overvågning af grupperne mener politiet, at borgerne ikke behøver frygte flere opgør.

Intet at frygte

- Jeg føler mig overbevist om, at ingen af de to grupper ønsker at skabe utryghed i befolkningen. Der er ikke noget at frygte for befolkningen, vurderer vi, siger Bjarne Sørensen.

Og hos Rigspolitiets Nationale Efterforsknings Center NEC, der overvåger den organiserede kriminalitet og bander i Danmark lød samme melding.

- Alene antallet af anholdelser og fængslinger viser jo, at Fyns Politi har godt fat i det her, og hvis man gør, som man plejer, er der intet at frygte.

- Og så skal man selvfølgelig ikke lige køre forbi sin lokale rockerborg for at se, om det nu kan passe, at der bliver skudt, for så kan der være en risiko, siger chefen for NEC, Kim Kliver.

Og mens den ene rockerhåndlanger efter den anden blev fremstillet i grundlovsforhør i byretten i Odense, havde politiets teknikere travlt med at undersøge det hus på Kildegårdsvej, hvor der blev skudt mod rockerens hjem.

Den hvide husmur var arret af skud med flere projektiler, og det øverste køkkenvindue havde et skudhul.

Politi beslaglagde skarpladte våben hos HA-rockere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce