Politi bekræfter: Fotograf anholdt og løsladt


Politi bekræfter: Fotograf anholdt og løsladt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Journalister bliver nu smidt væk fra de migranter og flygtninge, der går på E45-motorvejen i Sydjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt en fotograf og smidt de journalister, der gik med de flygtninge og migranter, der vandrer på E45-motorvejen i Sydjylland, væk. Det bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ifølge politiet blev journalister og fotografer bedt om at holde sig fra selve vejbanen, og da en fotograf fra Politiken nægtede at følge denne ordre, blev han anholdt og kørt til Aabenraa.

Her er han blevet afhørt og løsladt igen, oplyser politiet. Fotografen er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Klokken 13 torsdag oplyste politiet alle borgere - inklusiv medier - om, at det er ulovlig at opholde sig på motorvejen. Det forbud blev klokken 17:30 håndhævet.

Anholdelsen skete ved afkørslen til Aabenraa Syd. Journalisterne på stedet blev bedt om at forlade stedet. Hvis ikke de gjorde det, risikerede de anholdelse, sagde politiet på stedet ifølge Ekstra Bladets journalist.

Sideløbende blev tre mandskabsvogne kørt op til de vandrende migranter og flygtninge, skriver Ekstra Bladet.

Anholdelsen har fået formanden for journalisternes gruppe i Dansk Journalistforbund, Rasmus Mark Pedersen, til at indgive en klage til politiet.

- Det er tidligere blevet slået fast, at journalister, der dækker andres ulovligheder, godt må følge efter lovbryderne - bare de ikke selv opfordrer til kriminalitet, skriver han blandt andet i klagen.

- Vi vil som presse på ingen måde hindre jer i at udføre jeres arbejde. Men I skal heller ikke hindre os i at udføre vores. De indgreb i pressefriheden, I har gjort i dag, er til skade for demokratiet og den oplyste debat.

Syd- og Sønderjyllands Politi har også indført flyveforbud over gruppen af vandrende migranter og flygtninge, fordi de ifølge politiet blev skræmt af nyhedshelikoptere.

Politi bekræfter: Fotograf anholdt og løsladt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce