Politi beklager fejlagtig asylfængsling


Politi beklager fejlagtig asylfængsling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet beklager og kalder det en "brøler", at man varetægtsfængslede en 16-årig asylsøger. Ordensmagten efterlyser dog retningslinjer fra justitsministeren.

Der var tale om en klokkeklar fejl fra politiets side, da en 16-årig somalisk flygtning mandag blev varetægtsfængslet for at have brugt en anden persons pas i Københavns Lufthavn.

Det erkender Københavns Politi nu.

- Det her var så åbenlyst en fejl, og den blev heldigvis reguleret med det samme, siger Per Larsen, chefpolitiinspektør i Københavns Politi.

Dommeren i Københavns Byret gav i første omgang den somaliske dreng 16 dages fængsel - men det blev kun til få timers indespærring, før en ledende anklager opdagede fejlen.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) har eller forsikret Folketinget, at uledsagede flygtningebørn ikke længere vil blive varetægtsfængslet. Men det løfte var det altså ikke alle i Københavns Politi, der havde opfanget. Det er på trods af, at politiledelsen ellers har udsendt en intern instruks om, at uledsagede flygtningebørn under 18 år ikke skal varetægtsfængsles.

- Den (instruksen, red.) blev desværre ikke fulgt i det her tilfælde, men lige så snart det blev opdaget, så blev brøleren repareret, siger Per Larsen.

Red Barnets generalsekretær, Mimi Jakobsen, har kaldt det chokerende, at Københavns Politi ikke har opfanget et klart løfte fra Brian Mikkelsen. Hos politiet savner man dog en mere direkte udmelding fra justitsministeren.

- Normal praksis er vel også, at der som en konsekvens af det, kommer en cirkulæreskrivelse eller et hyrdebrev fra enten Rigsadvokaten eller Justitsministeriet, siger Per Larsen.

Efter løsladelsen blev den somaliske dreng kørt til Center Sandholm. Han har fortalt, at hans far i Somalia er blevet dræbt af en religiøs gruppe, og han frygter selv at lide samme skæbne. Han kom fra Sverige og målet var oprindeligt at komme til Canada, men drengen har nu søgt asyl i Danmark.

Politi beklager fejlagtig asylfængsling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce