Allerede i sidste uge var Rigspolitiet ude med en advarsel om til de danske gymnasieelever i Prag: Køb ikke våben.

Druktur/Prag: Torsdag i sidste uge var Rigspolitiet ude med en formaning om, at det ikke er lovligt at fragte våben med over den danske grænse.

På Twitter skrev Rigspolitiet denne meddelelse:

Carsten Andersen fra Rigspolitiet mener ikke, at unges våbenkøb er et generelt problem.

- Vi har haft folk i Prag, og der fik vi det indtryk, at nogle unge synes, at det var sjovt at købe våben med hjem, siger han.

Han fortæller, at det såkaldte tweet skulle informere de unge om at huske, at våbene nok kunne være lovlige at købe i Prag, men ikke må bringes med tilbage til Danmark.

- Det kan give nogle hårde bødestraffe, og hvis der var blevet fundet skydevåben havde det resulteret i en varetægtsfængsling. Våbenloven er en dyr lov at overtræde, siger han.

Ingen sigtede

Det har dog ikke været muligt for grænsepolitiet at kunne finde ejermanden/mændende til de mange våben. Derfor fik de unge gymnasieelever lov til at køre videre hjem.

- Sådan er spillets regler. Vi skal have bevis for, hvem der ejer våbenene, før vi kan sigte nogen. Sådan er det bare. Men vi er glade for at have fundet våbenene, så de ikke var havnet ude på de danske gader, siger Carsten Andersen fra Rigspolitiet.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
4
Våbenfund: - Gymnasier har et ansvar

Våbenfund: - Gymnasier har et ansvar

Se fotos: Så vild er vinterferie i Prag

Se fotos: Så vild er vinterferie i Prag

21
Gymnasium om våben-sag: - Har givet os rids i lakken

Gymnasium om våben-sag: - Har givet os rids i lakken