Politi: Det er ulovligt at transportere flygtninge


Politi: Det er ulovligt at transportere flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere hundrede nyankomne udlændinge er væk. Politiet kan ikke give tal på, hvor mange der savnes.

Det er ulovligt at hjælpe flygtninge og migranter, der befinder sig ulovligt i landet, ved eksempelvis at køre dem videre til Sverige. Også selvom hjælpen er velment.

Sådan lyder det kontante råd fra dansk politi.

- Det er væsentligt, at man husker, at det er i strid med loven at hjælpe personer, der har ulovligt ophold. Man risikerer bøde eller i skærpede tilfælde fængsel, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

Politiet har fundet anledning til indskærpelsen, fordi et større antal af de 800 udlændinge, der søndag og mandag ankom med færgen til Rødbyhavn på Lolland, tilsyneladende er forsvundet for politiet.

Det er ikke helt klart, hvor mange udlændinge der tirsdag er forsvundet for politiet. Og politiinspektør Kim Kliver ønsker ikke at sætte tal på, men siger:

- Det er personer, som har været i grupper. Vi har en opfattelse af, at der er borgerne, der har valgt at hjælpe dem videre på trods af, at vi har gjort opmærksom på, at det er ulovligt.

Derudover har politiet fundet flere udlændinge i løbet af natten.

- Vi har truffet nogle mindre grupper i løbet af natten forskellige steder på Sjælland, og dem har vi selvfølgelig taget os af.

Mandag eftermiddag var der bragt 160 asylansøgere fra ankomststeder i hele landet til Sandholmlejren i Nordsjælland, oplyser politiet.

Tirsdag morgen var kun 200 af de 800, der er ankommet via Rødbyhavn, tilbage indkvarteret på en skole og i en hal. Her har politiet indkaldt ekstra mandskab til at afhøre de mange.

Andre af udlændingene er i de forløbne døgn selv gået videre langs motorvejen i ønsket om at nå til Sverige.

I Malmø er der dukket 230 op, oplyser myndighederne i Malmø. De personer kan dog ikke umiddelbart knyttes til den gruppe af udlændinge, der er forsvundet i Danmark.

Mens politiet altså advarer danskerne mod at fragte udlændingene videre, anholdt politiet mandag tre personer, der mistænkes for menneskesmugling.

- Det er nogle personer, som er taget i forbindelse med indrejse til Danmark ved vores kontrol nede ved færgen. Det er altså ikke nogen, der har bevæget sig rundt på Sjælland, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

Han oplyser, at han ikke kender deres nationalitet.

- Om det er danskere, svenskere, belgiere eller hollændere eller noget andet, det ved jeg ikke.

Politi: Det er ulovligt at transportere flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce