Politi: Brand i børnehave kan være motiveret af overgreb

50 børn skal fordeles til andre institutioner i Høje-Taastrup Kommune, efter at børnehaven Taastruphøj er brændt ned. Måske er det en påsat brand, siger politiet.

Politi: Brand i børnehave kan være motiveret af overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høje-Taastrup Kommune hyrede vagter for at beskytte personale mod vrede forældre efter krænkelse.

Brandteknikere ventes onsdag at undersøge børnehaven Taastruphøj for at få fastslået, om der er tale om en påsat brand eller ej, oplyser politiet.

Umiddelbart formoder Københavns Vestegns Politi, at der er sket en forbrydelse, og man efterforsker også, om motivet kan være en sag om en praktikants blufærdighedskrænkelse af flere børn.

Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt onsdag eftermiddag.

- Vi prioriterer efterforskningen af såvel branden som anmeldelsen fra kommunen meget højt, og vi er selvfølgelig opmærksom på den mulige sammenhæng mellem sagerne, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Det er politiets afdeling for personfarlig kriminalitet, som har overtaget sagen i Københavns Vestegns Politi.

Det var lige før midnat natten til onsdag, at der blev slået alarm om ilden ved institutionen, som netop nu er plaget af uro.

Flere forældre var vrede over, at en 14-årig dreng i praktik i Taastruphøj skulle have krænket fem børn. På grund af hensynet til de ansattes sikkerhed besluttede kommunen at sætte vagt ved børnehaven, oplyser borgmester Michael Ziegler (K) fra Høje-Taastrup Kommune til TV2 Lorry.

På baggrund af sagen har politiet besluttet at være mere til stede i området.

Såvel politikredsens egne kriminalteknikere som specialister fra Rigspolitiet er tilkaldt for at få afdækket årsagen til flammerne.

Det var i sidste uge, at sagen om krænkelserne blev opdaget - ikke af personalet, men af forældre til et af børnene.

Straks derefter blev drengen konfronteret med oplysningen. Her erkendte han angiveligt at have kysset piger og befølt dem uden på tøjet. Da han er under den kriminelle lavalder, kan han ikke straffes. Men ikke desto mindre efterforsker politiet altså krænkelserne.

Den 14-årige beskrives som skoletræt. Han var derfor i praktik i børnehaven. Meningen var, at opholdet skulle vare i et halvt års tid.

I øvrigt håber politiet på at få henvendelser fra vidner om selve branden. De kan henvende sig døgnet rundt, lyder det.

Politi: Brand i børnehave kan være motiveret af overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce