Pisk og gulerod til landmænd i Grøn Vækst


Pisk og gulerod til landmænd i Grøn Vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landmændene står til højere afgifter og kvoter på sprøjtemidler og kvælstof i regeringens udspil Grøn Vækst. Men de får friere vilkår på andre områder.

Højere afgifter på de skrappeste sprøjtemidler og en ny ordning med kvoter og et samlet loft for brugen af kvælstof er blandt de midler, som ifølge regeringens udspil Grøn Vækst skal få landbruget til at forurene naturen mindre. Også udledningen af ammoniak fra staldene samt af CO2 skal reduceres med skrappere krav fra miljømyndighederne, erfarer Ritzau.

Ifølge Ritzaus oplysninger skal planen, som miljøminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterer i dag, på en og samme tid forbedre naturbeskyttelsen og gøre landbruget i stand til at tjene flere penge. Regeringen skønner, at der også kommer flere job ud af manøvren. Regeringen vil afsætte samlet 13,5 milliarder kroner til planen i årene 2010-2015.

Regeringen lægger op til at skubbe yderligere til udviklingen i landbruget mod færre, men større bedrifter ved som noget nyt at give aktieselskaber eller andre selskabsdannelser lov til at eje dem. Samtidig skal der sættes yderligere skub i omlægninger til økologisk drift med en større støttepulje og udlugning i regler og administrative pligter.

For naturens vedkommende sætter regeringen sig nye og højere mål for flere naturområder til gavn for vilde dyr og planter, der i dag har en fjerdedel af Danmarks areal at boltre sig på. Der skal plantes mere skov og genoprettes flere vandløb. Landbruget skal blandt andet afgive sprøjte-, gødnings- og dyrkningsfrie randzoner langs vandløb og omkring søer. Hele vandmiljøet skal blive renere, når udledningen af både kvælstof og fosfor nedbringes.

Regeringen går efter at have skabt 75.000 hektar ny natur i 2015.

Pisk og gulerod til landmænd i Grøn Vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce