Regninger kan dog være for gamle til egentlig sanktion
De flere hundrede regninger fra Søren Pinds tid som bygge- og teknikborgmester i København bliver i den kommende uge gennemgået af embedsmænd på Rådhusetskriver Ekstra Bladet.

- Vi vil efter omtalerne i Ekstra Bladet bladre alle bilagene igennem og se på, om der skulle være noget, som ikke er inden for de juridiske rammer. Vi vil se, om der er noget, der stritter, siger Hjalte Aaberg, administrerende direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Han tilføjer, at han også er indstillet på at udarbejde en redegørelse om sagen til politikerne i Borgerrepræsentationen.

Ekstra Bladet har de seneste dage afsløret, at Søren Pind har ladet skatteborgerne betale for værtshus-besøg med Venstre-venner, våde frokoster med blandt andre finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) og folketingsmedlem Morten Helveg (R).

Og i går kunne Ekstra Bladet fortællle, at Søren Pind også har ladet skatteborgerne betale 19.000 kr. for en middag med det hele for sine venner i en såkaldt VL-gruppe - et lukket netværk for topledere.

I går sagde direktøren for den øverste tilsynsmyndighed for Københavns Kommune, Bente Flindt Sørensen fra Statsforvaltningen Hovedstaden, at det kan være "vært at kalde det økonomisk forsvarligt", at Søren Pind og Lars Løkke Rasmussen til en frokost i 2004 har delt 20 små snapse og fem fadøl.

Hun pegede dog på, at sagerne kan være så gamle, at det ikke tjener noget formål at foretage sig noget fra myndighedernes side.

Mere om emnet

Se alle

S-angreb: Fuldskab smitter af på V-politik

Pind fuldede sig for 3000 kroner

Pind fuldede sig for 3000 kroner

Fogh om bilagssag: Opfør jer ordentligt