Pind skal lægge afstand til Tørnæs


Pind skal lægge afstand til Tørnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nyudklækkede udviklingsminister, Søren Pind, skal for alt i verden ikke kopiere Ulla Tørnæs' strategi, mener hjælpeorganisationer.

I næste uge skulle den nu tidligere udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) have fremlagt regeringens nye strategi for udviklingsbistand.

Men med tirsdagens omfattende ministerrokade skal den nye mand ved roret, Søren Pind (V), overtage opgaven.

Flere hjælpeorganisationer opfordrer deres nye minister til at lægge afstand til hans forgængers udkast til strategien. Ellers vil det medføre et paradigmeskifte i dansk ulandsbistand, mener generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær.

- Danmark plejer at fokusere langt mere på fattigdomsbekæmpelse. Men med Ulla Tørnæs' udkast til den nye strategi bliver den private sektor forgyldt på bekostning af NGO'er og bæredygtig vækst for den menige ulandsborger. Vi håber, at Søren Pind vil lægge en helt ny strategi, siger Henrik Stubkjær.

Folkekirkens Nødhjælp har sammen med Mellemfolkeligt Samvirke før været ude med riven i forbindelse med den nye strategi. De mener, at det nuværende udkast fokuserer for meget på økonomisk vækst i private virksomheder og for lidt på fattigdomsbekæmpelse og rettigheder.

Med den nye mand i klassen, håber Henrik Stubkjær, at der er større chancer for lydhørhed.

- Vi forventer bestemt af Søren, at vores indsigelser vil blive hørt, og at han lægger afstand til Ulla Tørnæs' udkast, siger Henrik Stubkjær.

Han bliver bakket op af generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, Frans Mikael Jansen. Ikke blot skal Søren Pind lægge afstand til Ulla Tørnæs' fokus af private virksomheder men også hendes ideologiske islæt i strategien.

- Det nytter ikke, at man fører en ideologisk kampagne i en bistandspolitik, hvor man fordelagtiggør private virksomheder. Ideologien skal lægges på hylden, og det skal Søren Pind have sig for øje, siger Frans Mikael Jansen.

Han understreger, at hele samarbejdet om ulandsbistand med diverse internationale ambassader og FN vil blive kortsluttet, hvis Søren Pind begynder at køre et ideologisk kampagne som udviklingsminister.

Pind skal lægge afstand til Tørnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce