Pind advaret mod sortering af udlændinge

Integrationsminister Søren Pind (V).
Foto: Martin Lehmann/POLFOTO/arkiv

Pind advaret mod sortering af udlændinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af flere advarsler vil integrationsministeren fortsat undersøge muligheden for positiv særbehandling

Integrationsminister Søren Pind (V) bevæger sig ud på tynd is med sit forslag om at gøre det lettere for udvalgte nationaliteter at blive familiesammenført.

Ifølge Politiken tirsdag har topjuristerne i Justitsministeriet frarådet at favorisere mennesker fra blandt andet USA, Australien, Canada og Japan, så de ikke behøver at gå op til en obligatorisk indvandringsprøve ligesom andre udlændinge.

Trods advarslen er forslaget en del af en lovændring, der skal forhandles på plads i løbet af de næste par uger.

Søren Pind er ifølge Politiken godt træt af udlændingelovgivningens "lighedsmageri", der gør det vanskeligt for vesterlændinge at blive familiesammenført, selv om de bidrager positivt til det danske samfund.

Flere juridiske eksperter undrer sig imidlertid over, hvordan det pludselig kan blive lovligt at forskelsbehandle i sager om familiesammenføring:

- Da regeringen i sin tid indførte 24-års reglen, kom den netop til at omfatte alle nationaliteter for ikke at forskelsbehandle og diskriminere. Nu kan jeg forstå, at Søren Pind vil tage et skridt, som hans forgængere afviste med stor kraft.

- Hvordan man har tænkt sig at administrere forslaget på en saglig måde, er et godt spørgsmål, som vi vil se nærmere på, siger Jonas Christoffersen, der er direktør i Institut for Menneskerettigheder.

Ifølge integrationsministeren har Justitsministeriet ikke sagt ligeud, at forslaget er ulovligt:

- Jurister kan have 10.000 forskellige synspunkter, og jeg gider ikke gå ind i gradueringer.

- Det afgørende er, om Justitsministeriet mener, det er lovligt eller ulovligt. Når Tyskland og Holland har gjort noget tilsvarende, kan vi også gøre det, siger Søren Pind til Politiken.

Pind advaret mod sortering af udlændinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce