Pind: FN følger ikke med verdens udvikling


Pind: FN følger ikke med verdens udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye udviklingsminister Søren Pind fastholder - dog i mere diplomatiske vendinger end tidligere - sin kritik af FN.

Danmarks nye udviklingsminister, Søren Pind (V), fastholder sin tidligere kritik af FN, da han tirsdag overtager chefkontoret i ministeriet.

Det på trods af, at det medførte afklapsninger fra både daværende udenrigsminister Per Stig Møller (K) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han i september sidste år kaldte FN en kaffeklub. Og tilmed en klub, der legitimerer diktaturer.

Betegnelser af FN som "airconditionerede champagnesøbende diplomatbefængte kontorer" fik dengang statsministeren til at konstatere, at han ikke var enig med Søren Pind.

Ordene er da også mere diplomatiske, da Søren Pind ved ministeroverdragelsen svarer på, om han står ved kritikken.

- Min tilgang er, at verden efterhånden har brug for nogle nye politiske strukturer. Min pointe er, at FN på mange måder ikke følger med den udvikling, som vi har set verden gennemgå, og det bliver vi nødt til at forholde os til, lyder det således fra Søren Pind.

Han vil dog ikke nedlægge FN.

Søren Pinds syn på FN aktualiseres af, at Danmark allerede til efteråret med ham i spidsen skal være vært for et FN-topmøde om fattigdom.

Også i forhold til dødsstraf har Søren Pind tidligere markeret sig. Det skete i april sidste på hans blog på Berlingske.dk, hvor han på den ene side tog afstand fra dødsstraf, men samtidig tilføjede, at han ikke var modstander af, at statsledere som Saddam Hussein og Rumæniens tidligere leder Nicolae Ceausescu blev henrettet.

På spørgsmålet om det ikke kan være vanskeligt at være rejsende i demokrati og menneskerettigheder med sådanne udtalelser i bagagen, svarer Søren Pind:

- Min tilgang er, at jeg savner hverken Saddam Hussein eller Ceausescu, men derfor har jeg selvfølgelig nogle principielle og moralske indvendinger mod dødsstraf.

Pind: FN følger ikke med verdens udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce