Piger vil have chihuahua i tasken


Piger vil have chihuahua i tasken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salget af chihuahuahvalpe er steget med 120 procent på to år. Eksperter og Dansk Kennelklub er bekymrede

De er drønmoderne. Og så er de lige til at putte i den dyre designertaske.

Små selskabshunde som verdens mindste hund - chihuahuaen - er blevet så populære de seneste år, at danske kenneler og hundeopdrættere ikke kan følge med efterspørgslen.

Særligt unge piger og modefolk efterspørger den lille hund, der ofte bliver klædt på i moderigtigt tøj og båret rundt på armen eller i tasker.

Ifølge kommunikationskonsulent Vibeke Knudsen fra Dansk Kennelklub er chihuahuaen blevet et modefænomen, som stammer fra USA.

- Dét, at kulørte blade viser billeder af Paris Hilton og Britney Spears med en lille chihuahua i designertøj på armen, har en selvforstærkende effekt.

- For så går der mode i det, og flere og flere unge piger vil have en.

Efterspørgslen er nu så stor, at en hvalp koster mellem 12.000-15.000 kroner, fortæller Vibeke Knudsen, som ser med stor bekymring på udviklingen.

- Opdrætterne og de danske kenneler kan slet ikke følge med.

Og det betyder, at hundene i stigende grad bliver hentet i Østeuropa af udspekulerede hundehandlere, som bare vil tjene nogle hurtige penge, siger hun og fortæller, at det har nogle konsekvenser for hundenes helbred.

- Ofte er hvalpene så syge, at de må aflives, kort tid efter de er blevet solgt i Danmark, fordi de har levet under kummerlige forhold og er blevet fjernet fra deres mor alt for tidligt.

Bruges som pynt

Også Dora Charlotte Petersen, som er kasserer i Dansk Chihuahua Klub, fortæller, at den stigende efterspørgsmål på hvalpene har nogle konsekvenser.

- Problemet er, at når helt unge piger anskaffer sig sådan en hund, så synes de kun, at det er interessant i en periode. Så skiller de sig af med dem igen, siger Dora Charlotte Petersen og fortsætter.

- Derfor ser vi flere og flere kenneler, som ikke vil sælge til de unge piger længere, fordi de bliver så hurtigt udskiftet.

At chihuahuahunde bliver brugt som en levede pyntegenstand har Dora Charlotte Petersen ingen forståelse for.

- Det er synd for hundene. De har altså fire ben at gå på, og vi ser flere og flere hunde, som får problemer med deres bagben, fordi de bliver båret rundt hele tiden og ikke får noget motion.

- Til sidst kan de næsten ikke gå selv mere, siger hun.

Piger vil have chihuahua i tasken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce