Pia tilbage til rødderne ved årsmøde

Pia Kjærsgaard på talerstolen under Dansk Folkepartis årsmøde i Herning Kongrescenter. M ødet varer weekenden over.
Foto: Arkivfoto: Anders Brohus/POLFOTO

Pia tilbage til rødderne ved årsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Kjærsgaard genfandt formen fra 90'erne i et hårdt angreb på EU og indvandring.

Pia Kjærsgaard leder af Dansk Folkeparti gik lige på. Hug, hug, hug til det voksende "EU-monster" og hug til den slappe og sniksnakkende opposition, som ikke vil udlændingepolitikken noget godt. Så var scenen sat til årsmøde i Dansk Folkeparti i Herning.

Til trods for at partilederen for blot et par måneder siden måtte indlægges midt under DF's sommergruppemøde med et ildebefindende, så er der ingen tvivl om, at Pia Kjærsgaard var tilbage, og årets tale bar også præg af, at "presserende sager" og en stigende irritation over EU i det hele taget har sat rekreationen på standby.

Og om EU's indblanding i dansk politik, hvad enten det handler om udlændinge, dyretransporter, skatteregler eller fødevarepolitik, sagde Pia Kjærsgaard:

- Jeg er simpelthen så træt af det, sagde hun og bedyrede, at flere og flere tænkte som hun.

- Mere EU og hæmningsløs indvandring er en dødstrussel imod vores velfærd. Og ikke mindst imod de dårligst stillede danskere - dem, der i forvejen ikke har uddannelse, fladskærm og ferier på Rhodos, sagde hun.

Venner med Wilder

Selv om de politiske budskaber langt hen ad vejen var genbrug, så var stilen ny. Den sædvanlige faneoptog, der altid har åbnet årsmødet, var skiftet ud med en åbning der var en større Hollywood actionpremiere værdig. Med et tempofyldt og hurtigtklippet videoshow tydeligt inspireret af den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders film "Fitna" blev stemningen til billederne af brændende ambassader og gadeoptøjer lagt. Selv om det forargede, da Pia Kjærsgaard, som den eneste politiker mødtes med Wilders under hans besøg i sommer, så indledte hun også sin tale til med en varm hyldest til netop ham.

- Geert Wilder viste sig at være en fortræffelig politiker, et eftertænksomt og begavet menneske. Vi spiste frokost og talt om politik, værdier og vores lande - og gik en tur i Tivoli, forklarede Pia Kjærsgaard.

Hyldest til pølsevognen

Som det sidste år var det kolonihaven, så var pølsevognen i år det nationale klenodie, der blev taget under Pia Kjærsgaard vinger. Og der skulle et andet af dagens trækplastre, gæstetaleren JP-tegneren Kurt Westergaard, til at lægge den øde, som det skete, da han fra talerstolen fortalte om livet efter Muhammed-tegningerne.

Og apropos pølsevognen, så er man i Dansk Folkeparti nemlig ikke til "halal og urtete", kundgjorde Pia Kjærsgaard. Det må de "De Radikale tage sig af i Nyborg", hvor de også i denne weekend holder landsmøde. Og netop i den retning og til Socialdemokraterne og SF gik meget af DF-lederens kritik. Specielt oppositionens bidrag til udlændingedebatten, der blev kaldt vælgerbedrag.

- Koblingen mellem udlændingepolitik, finanslov og EU kan kun undervurderes. Og der er præcist her De Radikale, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet snyder vælgerne.

Bare rolig, Fogh

Selv om Pia Kjærsgaard længe har anklaget regeringen for at være træt, og Fogh for at være fraværende, så afholdt DF-lederen sig fra at genere regeringen alt for meget, hvilket sagtens kan skyldes, at der i disse dage tys-tys-forhandles om en ny udlændingeaftale. Derfor var der heller ikke en lyd i dag om at danne regering med Socialdemokraterne eller at boykotte finanslovforhandlingerne. Pia Kjærsgaard endte også med at forsikre salen - og statsministeren - om at VKO-samarbejdet fortsætter i fremtiden:

- Vi er ikke enige om alt. Så langt fra endda. Men vi har sammen nået historiske resultater. Og vi haft et historisk tæt samarbejde. Det samarbejde vil vi fortsætte, sagde hun.

Pia tilbage til rødderne ved årsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce