Peter Madsen havde sæd i underbukserne efter forlis


Peter Madsen havde sæd i underbukserne efter forlis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kriminalteknikere har fundet sæd i de underbukser, som Peter Madsen havde på, da ubåd sank.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fremlægger torsdag helt nye oplysninger i sagen mod ubådsbyggeren Peter Madsen, som er anklaget for at have begået et seksuelt drab på den svenske journalist Kim Wall.

Det drejer sig blandt andet om de tekniske undersøgelser af Kim Walls torso, som blev foretaget, efter at torsoen blev fundet den 21. august. Også tekniske undersøgelser af andre spor fra ubåden bliver lagt frem.

Der er ikke spor af dna fra Peter Madsen på eller i torsoen, fortæller Buch-Jepsen.

- Men der er fundet spor af sædvæske i de underbukser, som blev sikret fra Peter Madsen efter anholdelsen.

De oplysninger kan være vigtige, netop fordi drabet ifølge anklagemyndigheden har haft et seksuelt motiv. Det seksuelle overgreb består dog ikke af samleje eller lignende, men i en voldsom mishandling af Kim Walls underliv.

Peter Madsen er anklaget for under en sejlads i ubåden "UC3 Nautilus" efter "forudgående planlægning", som det hedder i anklageskriftet, at have mishandlet Kim Wall seksuelt og for efterfølgende at have dræbt hende.

Et andet biologisk spor fra sagen er en blodplet, som Peter Madsen havde på næsen, da han blev bragt ind til en såkaldt personundersøgelse på Retsmedicinsk Institut efter anholdelsen 10. august.

Det blod har vist sigt at stamme fra Kim Wall. Den oplysning har dog allerede været fremme offentligt, idet det blev fremlagt under et tidligere retsmøde.

Jakob Buch-Jepsen fremlægger onsdag også oplysninger om den sav, som Peter Madsen brugte, da han parterede Kim Walls lig. Der er tale om en fukssvans med orange greb.

Netop sådan en sav havde Madsen normalt til at hænge i sit værksted. Den hang der, så sent som fem timer før Madsen og Wall stævnede ud fra Refshaleøen.

Der er optagelser fra et filmhold, som filmede fra Madsens værksted den dag. Og på et andet billede fra værkstedet - et billede fra 10. april - ser man også den orange sav hænge på væggen.

Noget kunne altså tyde på, at Madsen havde taget saven med netop til sejladsen med Wall. Det er formentlig det, som anklageren vil vise.

I anklageskriftet står der, at drabet på Wall var planlagt, og detaljen omkring saven vil formentlig være noget, som anklageren vil lægge vægt på i den forbindelse.

Det vil dog først vise sig hen i april, når bevisførelsen er slut, og anklager og forsvarer skal komme med de afsluttende bemærkninger i sagen. Dommen ventes i slutningen af april.

FAKTA: Her er de seneste års livstidsdomme i Danmark
Der skal typisk mere end ét drab til, at danske domstole straffer forbrydere med fængsel på livstid.

Ikke desto mindre mener anklagemyndigheden, at Peter Madsens påståede drab på Kim Wall er så brutalt, at netop livstid den rigtige straf.

Her er et overblik over de seneste års domme til livstid i Danmark:

2017: Vestre Landsret: 49-årige Christian Andersen for drab på Hanne Pedersen samt efterfølgende tyveri og ildspåsættelse. Andersen havde tidligere dræbt en anden kvinde.

2017: Retten i Svendborg: 26-årige Alexander Jensen idømmes livstid for at have skudt sin gravide ekskæreste og hendes nye kæreste i april 2016 på Langeland.

2017: Retten på Frederiksberg: Ian Ramm Hansen, der er medlem af Bandidos, for at have skudt tre unge personer tidligt om morgenen 11. november 2015. Torsdag eftermiddag afgør Østre Landsret ankesagen.

2016: Østre Landsret: Den 23-årige Asbjørn Haferbier for drab på to mænd i en grusgrav i Sorø.

2016: Vestre Landsret: Peter-Thue Rudgaard for under en ferie i Tyskland at sætte ild til bilen med sine to døtre på bagsædet.

2016: Højesteret: Jørgen Saugsted for drab på advokat Anders Lindholt og forsøg på at dræbe sin tidligere svigersøn.

2012: Vestre Landsret: Andreas Linnet og Jonas Melchior Hansen for drab på 68-årige Elke Mamsen og hendes voksne søn Hans i Møgeltønder.

2011: Københavns Byret: Den såkaldte Amagermand, Marcel Lychau Hansen, for to drab og seks voldtægter.

2011: Retten i Lyngby: Morten Skipper-Pedersen for drab på sine tre børn på to, otte og ti år i Birkerød.

2011: Østre Landsret: Steen Lassen for drab på sin hustru og parrets to børn i Greve.

* Gennemsnitligt sidder livstidsdømte indespærret i 15-16 år.

* Nogle dømte ender imidlertid med at tilbringe betydeligt længere bag tremmer. Palle Sørensen, der i 1965 dræbte fire politifolk, kom eksempelvis til at sidde i næsten 33 år, før han kom ud af fængslet.

* Flere nuværende livstidsdømte har ligeledes afsonet mere end 30 års fængsel. Blandt dem Naum Conevski, der i 1985 blev dømt for at dræbe to tilfældige drenge på Amager.

Kilder: Kriminalforsorgen, Ritzau.

Peter Madsen havde sæd i underbukserne efter forlis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce