Peter Madsen: Kim Wall blev kvalt i varm udstødningsgas


Peter Madsen: Kim Wall blev kvalt i varm udstødningsgas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ubådsbygger Peter Madsen forklarer torsdag i Københavns Byret, at Kim Wall blev kvalt i varm udstødningsgas.

For første gang hører offentligheden torsdag ubådsbygger Peter Madsens egen forklaring om, hvordan Kim Wall mistede livet i ubåden "UC3 Nautilus" den 10. august i fjor.

Eller rettere sagt er det ikke første gang, for under tidligere retsmøder har han fortalt, hvordan en tung ubådsluge skulle have ramt Wall i hovedet og dræbt hende. Men den forklaring har han siden selv forkastet. Det var opspind.

Politiet har tidligere oplyst, at Peter Madsen har forkastet forklaringen om lugen. Dengang fortalte man, at han nu påstod, at det var en kulilteforgiftning, som var årsagen til Walls død. Og det er også den forklaring, som Madsen kommer med i byretten torsdag.

Han fortæller, at han begik nogle fejl, da han skulle afslutte et dyk. Nogle ventiler blev håndteret forkert, og da han ved overfladen gik på dækket for at håndtere et dybderor, skete ulykken.

På grund af ventilerne og en kørende motor blev der i ubåden skabt et undertryk. Det gjorde, at dækslugen ikke kunne åbnes. Og det skete vel at mærke, mens Madsen var på dæk, og Kim Wall var i båden.

Da han endelig fik lugen op, var det for sent.

- Det første, der sker, er en sky af varm luft, som rammer mig i hovedet. Og nede i "Nautilus" er der et miljø, som ikke understøtter liv.

Ifølge Madsen lå Kim Wall livløs på bunden af båden. Hendes død havde været en langtrukken kvælning. Men det var en ulykke, fastholder han. Det var hans skyld, men det var uagtsomt.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen undrer sig over, at Madsen ikke kom med den forklaring til at begynde med, hvis det er den sande forklaring. Ifølge Madsen var det af hensyn til Walls familie.

- Jeg er her i dag, for at Kim Walls pårørende kunne få at vide, hvad der er sket. Jeg er her ganske frivilligt, fortæller Peter Madsen.

Men Buch-Jepsen vil vide, hvordan den første forklaring om, at Wall blev ramt af en tung luge og lå på gulvet, mens blodet sprøjtede, skulle være mere skånsom over for familien end forklaringen om kvælningen.

- Absolut! Fordi hun omgående mister bevidstheden ved det scenarie, fortæller Peter Madsen.

Han nægter sig skyldig i anklagen om at have begået et planlagt seksuelt mishandlingsdrab på Kim Wall. Men han erkender, at han parterede hendes lig og kastede hende over bord.

Hans forklaring på det er, at han gik i en form for panik efter den påståede ulykke.

Afhøringen af Peter Madsen fortsætter 21. marts. Der ventes dom i sagen sidst i april.

FAKTA: Her er de seneste års livstidsdomme i Danmark
Der skal typisk mere end ét drab til, at danske domstole straffer forbrydere med fængsel på livstid.

Ikke desto mindre mener anklagemyndigheden, at Peter Madsens påståede drab på Kim Wall er så brutalt, at netop livstid den rigtige straf.

Her er et overblik over de seneste års domme til livstid i Danmark:

2017: Vestre Landsret: 49-årige Christian Andersen for drab på Hanne Pedersen samt efterfølgende tyveri og ildspåsættelse. Andersen havde tidligere dræbt en anden kvinde.

2017: Retten i Svendborg: 26-årige Alexander Jensen idømmes livstid for at have skudt sin gravide ekskæreste og hendes nye kæreste i april 2016 på Langeland.

2017: Retten på Frederiksberg: Ian Ramm Hansen, der er medlem af Bandidos, for at have skudt tre unge personer tidligt om morgenen 11. november 2015. Torsdag eftermiddag afgør Østre Landsret ankesagen.

2016: Østre Landsret: Den 23-årige Asbjørn Haferbier for drab på to mænd i en grusgrav i Sorø.

2016: Vestre Landsret: Peter-Thue Rudgaard for under en ferie i Tyskland at sætte ild til bilen med sine to døtre på bagsædet.

2016: Højesteret: Jørgen Saugsted for drab på advokat Anders Lindholt og forsøg på at dræbe sin tidligere svigersøn.

2012: Vestre Landsret: Andreas Linnet og Jonas Melchior Hansen for drab på 68-årige Elke Mamsen og hendes voksne søn Hans i Møgeltønder.

2011: Københavns Byret: Den såkaldte Amagermand, Marcel Lychau Hansen, for to drab og seks voldtægter.

2011: Retten i Lyngby: Morten Skipper-Pedersen for drab på sine tre børn på to, otte og ti år i Birkerød.

2011: Østre Landsret: Steen Lassen for drab på sin hustru og parrets to børn i Greve.

* Gennemsnitligt sidder livstidsdømte indespærret i 15-16 år.

* Nogle dømte ender imidlertid med at tilbringe betydeligt længere bag tremmer. Palle Sørensen, der i 1965 dræbte fire politifolk, kom eksempelvis til at sidde i næsten 33 år, før han kom ud af fængslet.

* Flere nuværende livstidsdømte har ligeledes afsonet mere end 30 års fængsel. Blandt dem Naum Conevski, der i 1985 blev dømt for at dræbe to tilfældige drenge på Amager.

Kilder: Kriminalforsorgen, Ritzau.

Peter Madsen: Kim Wall blev kvalt i varm udstødningsgas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce