Per Stig kalder volden i Iran brutal


Per Stig kalder volden i Iran brutal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De iranske myndigheder må lytte til de demonstranter, der i disse dage går på gaden i protest mod styret. Det fastslår udenrigsminister Per Stig Møller (K).

De iranske myndigheder er i gang med en brutal undertrykkelse af landets egen befolkning, og det har kostet flere demonstranter livet i de sidste par dage.

Det fastslår den danske udenrigsminister Per Stig Møller (K). Han tager nu i særdeles skarpe vendinger afstand fra volden, der er eskaleret i løbet af de seneste par dage.

- Vi fordømmer skarpt den vold mod demonstranter, som de iranske sikkerhedsstyrker har udøvet de seneste dage, og som har ført til dræbte og sårede. Der er tale om en brutal undertrykkelse af landets egen befolkning, siger Per Stig Møller til Ritzau.

Han kalder de seneste dages udvikling alvorlig og tager i lighed med flere andre lande skarp afstand fra myndighedernes handlinger i Iran.

Både det svenske EU-formandsland, den tyske kansler Angela Merkel, storbritanniens udenrigsminister David Miliband tager i skarpe vendinger afstand fra de iranske myndigheder.

Frankrig fordømmer i en erklæring fra udenrigsministeriet volden, mens der fra Rusland bliver opfordret til at "finde kompromisser, der bygger på retsstaten".

Per Stig Møller ser også gerne, at oppositionen og regimet i Iran snart finder en løsning.

- Regimet må lytte til demonstranterne og tage dem alvorligt. Der skal ikke være tvivl om, at vi støtter det iranske folks ret til at udøve sine demokratiske rettigheder, samt frit og uden fare for voldelige overgreb at demonstrere og give udtryk for sine meninger, siger ministeren.

Dødstallet for de seneste dages uroligheder i og omkring hovedstaden Teheran er nu oppe på mindst 22.

Per Stig kalder volden i Iran brutal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce