Per Stig holder døren åben for Tyrkiet


Per Stig holder døren åben for Tyrkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er regeringens mål, at Tyrkiet skal blive EU-klar, slår udenrigsminister Per Stig Møller fast, efter at Bendt Bendtsen har afvist Tyrkiet som EU-medlem.

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) og De Konservatives EU-spidskandidat, Bendt Bendtsen, er splittet om Tyrkiets mulighed for at blive EU-medlem i fremtiden.

Per Stig Møller mener, at Tyrkiet vil tilnærme sig EU og fortsat har mulighed for at opfylde optagelseskriterierne i fremtiden, mens Bendt Bendtsen synes, at tiden er løbet fra Tyrkiet. Det er et "personligt spørgsmål", mener udenrigsministeren.

- Skulle Tyrkiet opfylde alle betingelserne, så er det en anden situation. Bendt Bendtsen tror personligt ikke på, at de gør det. Det er et personligt spørgsmål, siger Per Stig Møller til Ritzau.

Han er i dag til klimakonference i norske Tromsø, men kunne ikke undgå at blive gjort opmærksom på Bendt Bendtsens afvisning af Tyrkiet som fremtidigt EU-medlem. Per Stig Møller satte derfor regeringens linje på plads:

- Forudsætningen for den danske regering og for Det Konservative Folkeparti er, at vi fortsætter forhandlingerne med henblik på, at Tyrkiet skal blive klar. Jeg må understrege, at de kritikpunkter, man har af Tyrkiet i dag, er korrekte. De skal rettes, og så er det et andet Tyrkiet i den anden ende, når forhandlingerne er slut, siger udenrigsministeren.

Han minder samtidig om, at Bendt Bendtsen som tidligere vicestatsminister selv har været med til at fastlægge regeringens EU-politik.

- Som medlem af regeringen og medlem af Det Konservative Folkeparti har han besluttet, at Tyrkiet skal være kandidatland og forhandlingerne skulle begynde med Tyrkiet. Det har han været med til at beslutte. Han forestiller sig bare, at de ikke vil lykkes, siger Per Stig Møller.

Per Stig holder døren åben for Tyrkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce