Per Stig åbner kirkedør for homoseksuelle


Per Stig åbner kirkedør for homoseksuelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et folkekirkeligt ritual for bøsser og lesbiske kan være på vej. Kirkeministeren vil fremsætte forslag.

Kirkeminister Per Stig Møller (K) kunne på Landsforeningen af Menighedsråds årsmøde fortælle de omkring 600 deltagere, at den langvarige sag om homoseksuelle pars rettigheder i folkekirken nu får en ende.

I den kommende folketingssamling fremsætter han et lovforslag i Folketinget, som for første gang giver homoseksuelle par en officiel status i folkekirken.

Det skriver Kristeligt Dagblad lørdag.

Per Stig Møller konstaterede i sin tale til forsamlingen i Nyborg, at der sidste år tegnede sig et flertal i Folketinget for, at homoseksuelle skal kunne vies i folkekirken.

Fredag ville han dog ikke løfte sløret for, hvad det rent faktisk er, han vil fremsætte i Folketinget, ud over at han personligt mener, at det er en rimelig kirkelig indstilling at være lydhør over for den folkelige accept af registreret partnerskab, og at der ved en kirkelig handling bedes og velsignes for det.

På spørgsmålet, om ikke man kan tillade sig at tolke ministerens udtalelser sådan, at en kirkelig vielse for homoseksuelle par er på vej, sagde Per Stig Møller:

- Nej, jeg sonderer Folketinget i øjeblikket og forventer, at vi får løst problemet i den kommende folketingssamling.

Ministeren konstaterede, at der er flertal i udvalget om folkekirken for en velsignelseshandling, og meddelte, at han blandt andet har ført samtaler med biskopperne og andre relevante personer:

- Det er i disse samtaler blevet understreget, at det, som fra et kirkeligt og teologisk synspunkt er det centrale i den handling, der foregår i kirken, er forbønnen og velsignelsen, siger han ifølge Kristeligt Dagblad.

Biskop Karsten Nissen oplyser, at biskopperne har udarbejdet to ritualer: et for velsignelse og et for indgåelse af registreret partnerskab i folkekirken.

Per Stig åbner kirkedør for homoseksuelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce