Kristendemokraterne viger ikke en tomme fra kravet om akutfunktioner i yderområder.
Tirsdag aften fastslog Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen, at han og regeringen befandt sig på hver sin planet i spørgsmålet om at bevare akutmodtagelse i Holstebro, Næstved og Svendborg.

Alligevel stod "planet Ørum" onsdag fast på sine krav, da han mødte op til nye forhandlinger om en såkaldt sundhedspakke.

Per Ørum Jørgensen har tidligere sagt god for regeringen strafskærpelsespakke og genindførsel af grænsekontrol, og han har flere gange understreget, at betalingen for hans velvilje på disse områder skulle honoreres på akutområdet.

- Jeg står fast på mine ting, og hvis det bryder sammen, så står vi i en ny situation, lød det fra Per Ørum Jørgensen forud for forhandlingerne, uden at han dog uddybede, hvad det konkret betyder.

Kristendemokraternes enlige repræsentant i Folketinget sidder på det afgørende 90. mandat, og derfor er det med hans stemme, at grænsekontrollen og strafskærpelsespakken har fået flertal.

Dansk Folkeparti har erklæret sig lydhør for Per Ørums ønsker om bedre sygehusdækning i yderområderne. Og derudover har partiet et krav om, at der skal gives en milliard kroner til bedre behandling af kræftramte børn.

Mere om emnet

Se alle
Håbet ude for Svendborgs skadestue

Håbet ude for Svendborgs skadestue

Per Ørum kræver skadestuer for 2020-plan

Nervekrig om Svendborg Sygehus fortsætter

Nervekrig om Svendborg Sygehus fortsætter