Pensionsboom skaber lærermangel


Pensionsboom skaber lærermangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden for de næste fem år, vil de danske gymnasier mangle 3500 lærere. Aldrende lærere og store ungdomsårgange skaber den massive lærermangel.

Mange af landets gymnasielærere går på pension inden for de nærmeste år.

Det betyder, at landets gymnasier får problemer med at skaffe kvalificerede lærere nok. Det skriver gymnasieskolen.dk.

Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) har lavet en opgørelse over medlemmernes alder. Opgørelsen iser, at cirka 40 procent af gymnasielærerne er over 55 år. Ifølge GL vil omkring 2500 gymnasielærere gå på pension inden for de næste fem år.

At lærerne nærmer sig pensionen, er kun den en side af lærermanglen. Inden for de næste år kommer der større ungdomsårgange, og det betyder ifølge Gl, at der vil opstå en mangel på op mod 3500 gymnasielærere.

Allerede nu har gymnasierne problemer med at tiltrække den nødvendige arbejdskraft.

- Der er en reel risiko for, at de gymnasiale uddannelser bliver så pressede, at uddannelseskvaliteten falder. Presset er allerede stort med hundredvis af ubesatte stillinger og masser af overtid til den nuværende lærerstab, siger Gorm Leschly, der er formand for GL.

I sidste ende kan lærermanglen få konsekvenser for de unge.

- Når vi mangler kvalificerede lærere med pædagogikum, vil en del af undervisningen blive varetaget af løstansatte årsvikarer, der ikke er færdiguddannede, og så er der ingen tvivl om, at det vil medføre et fald i undervisningskvaliteten, siger Peter Kuhlman, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening.

Pensionsboom skaber lærermangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce