Pengeregn over Sydfyn

Svendborg, Ærø Faaborg-Midtfyn og Assens får tilsammen 32,8 mio. kroner fra pulje til vanskeligt [Bloed retur]stillede kommuner
Foto: Colourbox

Pengeregn over Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg, Ærø Faaborg-Midtfyn og Assens får tilsammen 32,8 mio. kroner fra pulje til vanskeligt stillede kommuner

Som led i bekæmpelsen af finanskrise og stigende arbejdsløshed har regeringen besluttet at fremrykke udbetalingen af budgetterede lånepuljer og tilskud til kommuner, der hører til i kategorien "vanskeligt stillede".

- Tilskuddene og lånedispensationerne vil hjælpe til, at kommunerne kan rykke nogle af deres investeringer frem til gavn og glæde for borgerne. Og samtidig vil det være med til at styrke beskæftigelsen, siger indenrigs- og socialminister Karen Ellemann.

På Fyn er fire kommuner kommet i betragtning til støtte fra den kommunale nødhjælpskasse, og de vil inden længe kunne sætte gang i større forbedringer af skoler, børnehaver og plejehjem etc.

Kommunerne Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Assens og Ærø har alle fået tilsagn, og især Faaborg-Midtfyn og Svendborg får et økonomisk løft, der kan mærkes.

Faaborg-Midtfyn får således et ekstraordinært statstilskud på 10,4 mio. kroner plus tilsagn om at kunne låne yderligere 19,5 mio. kroner til investeringer i 2009.

- Det er utrolig dejligt. Lånet går ind og understøtter det, vi gerne vil, og skaber bedre faciliteter for vore borgere, siger borgmester Bo Andersen (V).

På kommunens ønskeliste står blandt andet renovering af flere skoler samt idræts- og svømmehaller.

Tilskuddet på 10,4 mio. kroner gemmes til 2010, hvor det indgår i finansieringen af en helt ny børnehave i Faaborg.

Nogle trak en nitte

Svendborg Kommune får et ekstraordinært tilskud på 11,9 mio. kroner og har desuden fået mulighed for at låne 14,6 mio. kroner.

Tilskuddet til Assens Kommune blev på 8,4 mio. kroner, mens Ærø Kommune får 2 mio. kroner plus dispensation til at låne 4,2 mio. kroner til investeringer i 2009.

I alt havde 43 kommuner søgt om tilskud fra puljen på 200 mio. kroner til vanskeligt stillede kommuner. Kun 23 af dem fik noget ud af det.

64 kommuner havde søgt om lånedispensation fra en pulje på 650 mio. kroner.

Her fik 50 - altså cirka halvdelen af landets 98 kommuner - grønt lys til deres projekter.

Endelig blev der uddelt 38 mio. kroner fra den særlige pulje til at forbedre toiletforhold i skoler og daginstitutioner. 46 kommuner havde søgt, men kun 11 af dem fik penge til forbedring af toiletter, og ingen fynske kommuner kunne komme i betragtning.
Fakta
Kommunerne Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Assens og Ærø har alle fået tilsagn, og især Faaborg-Midtfyn og Svendborg får et økonomisk løft, der kan mærkes.

Pengeregn over Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce