Pengene sidder løst trods krise


Pengene sidder løst trods krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny TNS-Gallup viser, at syv ud af 10 danskere bruger lige så mange penge på forbrug, som før finanskrisen, mens hver tredje sparer mere.

Hovedparten af de danske forbrugere bruger i dag lige så mange penge som før finanskrisen. En undersøgelse som TNS-Gallup har foretaget for Berlingske Tidende viser, at danskerne med 70 procents uændret forbrug og 30 procents opsparing har blandet en cocktail, som ifølge økonomer giver en holdbar økonomisk vækstrate,der kan klare sig uden kunstigt åndedræt.

Undersøgelsen viser, at 70 procent af de adspurgte i det seneste halve år, hvor krisen har raset, har brugt lige så mange penge som de plejer. 28 procent svarer, at de har været mere tilbageholdne med at bruge penge.

- Tallene viser, at krisen ikke har bredt sig til de almindelige danske lønmodtagere - de mærker intet til krisen. Tværtimod har langt flere fået flere penge mellem hænderne, siger professor i finansiering Peter Løchte Jørgensen fra Aarhus Universitet til Berlingske Tidende.

Undersøgelsen, der er gennemført 6. maj og bygger på 1033 repræsentativt udvalgte vælgere over 18 år, bakkes op af de seneste tal for detailomsætningen og bilsalget, der i årets første tre måneder er steget med henholdsvis 0,8 og 3,5 procent.

69 procent af deltagerne i undersøgelsen erklærer sig overbeviste om, at den økonomiske krise er overstået om senest et å

Pengene sidder løst trods krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce