Patienter truet af nedsat nødberedskab


Patienter truet af nedsat nødberedskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvidovre Hospital har reduceret nødberedskabet og det betyder, at syge må vente længere på operation. Herlev kan blive det næste med nedsat nødberedskab.

Patienter med et brækket ben eller en arm skal vente længere på en operation på Hvidovre Hospital på grund af konflikten mellem Sundhedskartellet og regionerne. Sygeplejerskerne har nemlig skåret i nødberedskabet efter aftale med ledelsen på hospitalet. Også på Herlev Hospital risikerer patienterne de kommende dage et beskåret nødberedskab.

Ifølge vicedirektør på Herlev Jes Schmidt havde sygeplejersker forud for et møde i dag stillet krav om, at hospitalet skulle halvere antallet af operationslejer fra 14 til 6-7. Men svaret fra de ledende afdelingslæger var klart. "Hvis der lukkes så meget som ét leje mere, betyder det, at kræftpatienter ikke bliver behandlet rettidigt."

Modstanden fra ledelsen betyder, at det bliver op til Danske Regioner og Dansk Sygeplejeråd inden for det næste døgn at afgøre, hvor stort nødberedskabet skal være.

På Hvidovre betyder det forringede nødberedskab et øget forbrug af smertestillende medicin, fordi patienterne må vente længere på en operation, siger lægelig direktør Torben Mogensen.

Sygeplejerskerne har reduceret nødberedskabet, fordi de mener, at hospitalerne hidtil har været for flinke til at tage ikkeakutte patienter.

Patienter truet af nedsat nødberedskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce