Situationen efter den syv uger lange strejke på landets sygehuse er uholdbar for mange patienter. Smertegrænsen er overskredet, mener patientformand.
Smertegrænsen efter syv ugers strejke blandt landets sygeplejersker er overskredet for patienter med lungesygdomme, nyreproblemer og spiseforstyrrelser. Hvis strejken fortsætter kan det få fatale konsekvenser, advarer formanden for Danske Patienter, Torben Lund, der kræver strejkestop nu.

- Vi har nu nået smertegrænsen, og jeg vil indtrængende opfordre konfliktens parter til hurtigst muligt at finde en løsning. Vi kan ikke fortsat være vidne til, at patienter med alvorlige sygdomme ikke får den nødvendige behandling, siger Torben Lund.

Patientforeningen får stadig flere henvendelser fra fortvivlede patienter og pårørende, der på syvende uge venter på behandling. Det gælder blandt andet alvorlige infektioner for lungepatienter, lange udsættelser af planlagte nyretransplantationer og livstruende vægttab hos spiseforstyrrede.

Mandag mødes Sundhedskartellets formand Connie Kruckow og Danske Regioners ditto Bent Hansen for at gøre et nyt og formentligt sidste forsøg på at blive enige.