Passiv rygning gør børn dumme


Passiv rygning gør børn dumme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dårligere til at læse, dårligere til at regne, lavere intelligenskvotient. Det er den pris, som børn betaler for at være udsat for de voksnes røg, viser den hidtil største undersøgelse på området, skriver MetroXpress.

Og konklusionen var klar: Børn, som blev udsat for selv meget små doser røg, klarede sig dårligere end børn uden nikotinrester i blodet.

Lektor og ph.d. Kimberly Yolton, som står bag undersøgelsen, der er foretaget af forskere på Cincinnati Children's Environmental Health Center, mener, at resultatet bør få både forældre og myndigheder til at gøre mere for at beskytte børn mod passiv rygning:

- Resultaterne er markante. I gennemsnit lå de børn, som var udsat for røg, mellem to og fem IQ-point under deres jævnaldrende, når man vel at mærke har taget højde for en række faktorer som forældrenes uddannelse, social status, mødres rygning under graviditeten og så videre. Det er måske ikke meget for det enkelte barn, men for samfundet er det et stort samlet tab af evner, siger Kimberly Yolton til bladet.

Bekymrende

I Sundhedsstyrelsen finder forebyggelseskonsulent Jørgen Falk resultaterne bekymrende:

- Der er 200 giftstoffer i røgen, og vi ved, at de skader børnene. De får oftere mellemørebetændelse, astma og andre sygdomme. Det er ikke så overraskende, hvis det også kan skade indlæringen.

Både Falk og Yolton mener, at resultaterne bør følges op af undersøgelser, der afgør, om tabet af indlæringsevne er konstant eller kortvarigt i forbindelse med udsættelse for passiv rygning. (ritzau)

Passiv rygning gør børn dumme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce