Passagerer var utrygge før dødsulykke


Passagerer var utrygge før dødsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere passagerer i den bus, der kørte galt i Tyskland, var utrygge over chaufførens kørsel. Kort før ulykken afviste chaufføren, at han kørte for hurtigt.

Lederen af institutionen Kærnehuset i København, Jens Thingvad, følte sig utryg ved den måde chaufføren kørte på, før en dansk bus forulykkede i Tyskland.

Børn, forældre og pædagoger fra Kærnehuset var på vej på skiferie, da bussen natten til lørdag kørte galt, og to pædagoger og en far blev dræbt.

Jens Thingvad påpegede hastigheden overfor chaufføren inden ulykken.

- Jeg spurgte ham, om det ikke var meget glat derude, men han svarede, at det betyder ikke noget, fortæller Jens Thingvad til TV Avisen.

Han undrede sig over, at buschaufføren kørte 100 km/t, og spurgte om det ikke var for hurtigt.

- Chaufføren forklarede, at bussen gerne måtte køre 100 km/t, selv om den kørte med en trailer, siger Thingvad.

Bussen måtte kun køre 80 km/t.

Også Johnny Darling, der var med i bussen, følte sig utryg før ulykken skete.

- Jeg lagde mærke til, at chaufføren ikke havde fødderne på pedalerne. Jeg var simpelthen så bange, fortæller Johnny Darling, som sad forrest i bussen.

Han undrede sig også over, at begge chaufførerne snakkede i håndholdt mobiltelefon.

Da bussen på et tidspunkt nåede til nogle sneplove på motorvejen, som kørte i samme retning, overhalede bussen sneplovene uden at sænke farten, fortæller Johnny Darling.

Direktøren for busselskabet Egons Turistbusser, der ejer den forulykkede bus, ønsker ikke at udtale sig om ulykken, fordi de tyske myndigheder fortsat er ved at klarlægge årsagen.

Han erkendte tirsdag i en pressemeddelelse, at bussen kørte 100 km/t, hvor den måtte køre 80 km/t. Bussen havde en anhænger og var godkendt til at køre 100 km/t, men i Tyskland er fartgrænsen 80 km/t for busser med anhænger. Men det var hverken direktøren eller buschaufføren bekendt med, lyder det.

Passagerer var utrygge før dødsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce