Billund Lufthavn

Billund Lufthavn har nu markeret på hjemmesiden, om der er kort eller lang ventetid i security. Det skal hjælpe passagererne til at komme i god tid, indtil security atter kører optimalt.

Billund: Nu kan passagererne følge med i, hvor travlt der er i Billund Lufthavns security, inden de skal afsted på ferie eller forretningsrejse.

Røde, gule og grønne prikker ud for hver afgang markerer, om der er grund til at være i god tid eller ej. Den røde prik indikerer, at der er særligt travlt, og at man skal være i lufthavnen en halv time før, man ellers skulle have været der - og det normale er alt fra 45 minutter til to timer før afgang, alt efter hvor rejsevant man er, og hvor meget bagage, man har.  

Driftschef René Høgh konstaterer, at det typisk er mellem 8.30 og 10.30, at der er mest travlt i security, men på hjemmesiden er der også røde prikker ud for eftermiddags- og aftenafgange.

Vær forberedt

 lyder opfordringen fra Billund Lufthavn.

Tjeck bll.dk inden afgang.

Hav elektronik som telefoner, Ipads og computere klar til at lægge i en bakke for sig.

Også flydende væsker skal i en bakke. Man må medbringe ti beholdere á 100 mililiter, som alle skal være samlet.

- Det tager typisk mellem 20 minutter til en halv time at komme igennem security, men der har været tilfælde, hvor det har taget en hel time i den seneste tid, siger René Høgh.

Forsinkelserne skyldes, at der har været et frafald i medarbejdere, nyt system og implementering af nye procedurer.

Bedre oplevelse

- Vi har fået gode tilbagemeldinger på tiltaget, fordi det er til gavn for den enkelte passager, siger René Høgh, der ikke har taget stilling til, om servicen skal fortsætte - når security igen kører optimalt.

- Vi håber, at vi har normale tilstande igen fra midt i maj, siger René Høgh, der samtidig ikke tør garantere noget.

At security ikke har kørt optimalt skyldes et sammenfald af omstændigheder:

- Det tager en måned at sige op og seks måneder at ansætte nye, forklarer René Høgh.

Dertil er der investeret fem millioner kroner i nyt udstyr, der opgraderer på den tekniske side, og midt i maj åbner et nyt spor.

Det hele skal ende med, at det bliver nemmere og hurtigere og give en bedre oplevelse for den rejsende at blive udtaget til stikprøvekontrol. 

René Høgh understreger, at man ikke går på kompromis med sikkerheden - og at det er derfor, tingene har taget længere tid.

  • fyens.dk