FDM advarer mod at bruge betalingskort i danske kroner i udlandet. Det kan føre til stor ekstraregning.

Flere og flere forretninger i udlandet tilbyder at tage imod betaling i danske kroner, når rejsende bruger deres Visa/Dankort eller Mastercard.

FDM Travel mener, at de rejsende bør vælge at betale i den lokale valuta fremfor i danske kroner. På den måde undgår man en dårlig vekselkurs og unødvendige gebyrer, lyder det.

- Der er nok mange rejsende, som synes, at det er nemt og trygt at kunne få oplyst prisen i danske kroner, når de skal betale for en vare i udlandet med betalingskort. Men faktum er, at det som oftest er dyrere at vælge denne løsning, siger administrerende direktør Jan Lockhart, FDM Travel.

- Selvom der kun er tale om en prisforskel på få procenter, er det jo stadig penge, man kan spare ved et simpelt nej tak. På en måde kan man sige, at det koster penge at se, hvad noget koster i danske kroner, siger han.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.