Pas på farlig soyadrik


Pas på farlig soyadrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Japansk soyadrik med for meget jod kan påvirke stofskiftet, advarer Fødevarestyrelsen.

Advarsel: Har du soyamælk af mærket Bonzoy Soy Milk stående, bør du kassere mælken. Der er fundet et for højt indhold af jod i drikken, hvilket kan påvirke skjoldbruskkirtlen og dermed stofskiftet.

Fødevarestyrelsen oplyser, at den japanske soyadrik såvidt vides ikke er blevet solgt i Danmark, men den er blandt andet blevet eksporteret til Tyskland, Spanien og Storbritannien, og derfor vil styrelsen ikke udelukke, at danskere også kan have købt soyadrikken.

Drikken er beriget med "kombu", som er udvundet af tang, der har et meget højt indhold af jod. Derfor vil en voksen overskride den acceptable daglige dosis ved at drikke mere end blot 30 milliliter af soyadrikken. For små børn er den acceptable daglige dosis under fem milliliter.

10 syge i Australien

Kort før jul informerede de australske myndigheder verdenssundhedsorganisationen WHO om, at ni voksne og et barn var blevet syge efter at have drukket soyadrikken.

Fødevarestyrelsen opfordrer danskere, der måtte have købt drikken her i landet eller i udlandet til at meddele den lokale fødevareafdeling, hvor drikken er købt. Du kan finde din lokale afdeling på dette link.

Pas på farlig soyadrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce