Stadig flere af de såkaldte phishing-mails, der forsøger at lokke Nemid- eller hævekortsoplysninger ud af modtagerne, havner i danskernes indbakke.

Mailene kan variere i forhold til indhold og afsender, men hensigten er den samme: At lokke modtageren til at oplyse om adgangskoder og Nemid-nøgler. Afsenderne bliver hele tiden bedre til at få disse snydemail til at se autentiske ud, og der kommer også flere af dem.

Nu havner de også i din indbakke.

- Tidligere kom de her phishingmails i bølger, nu bliver de sendt ud meget mere regelmæssigt. De kan se ud på alle mulige måder og de spiller på ens frygt. Der er jo ingen, der bryder sig om, at ens nøglekort kan blive spærret, siger Nets DanIDs presseansvarlige, Ulrick Marschall.

- Man skal bare vide, at vi aldrig ville sende en mail, hvor vi beder dig om at oploade dit Nemid-nøglekort. Modtager man sådan en mail, skal man slette den med samme, understrege han.

Spær kortet

Er du faldet i fælden og har oplyst om dine koder og nøgler fra nøglekortet, skal du hurtigst muligt spærre nøglekortet.

- Man kan gøre det flere steder, på Borger.dk eller på Nemid.nu, og så vil man få tilsendt et nyt nøglekort, så snart det er spærret. Man kan også kontakte sin bank, og få dem til at spærre hævekortet, hvis man er kommet til at videregive de oplysninger, siger Ulrick Marschall.

Her kan du se, hvordan du spærrer dit nøglekort.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
Statsadvokat beslaglægger 423 fuskende hjemmesider

Statsadvokat beslaglægger 423 fuskende hjemmesider