Partitop stemt ned: EL kommer ikke i EU-parlament


Partitop stemt ned: EL kommer ikke i EU-parlament

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal på årsmøde afviser ønske fra Enhedslistens top om at stille op til næste års valg til Europa-Parlamentet.

Med et klart flertal har de delegerede på Enhedslistens årsmøde afvist, at Enhedslisten skal stille op til næste års valg til Europa-Parlamentet.

Efter en to timer lang ophedet debat, endte 158 med at stemme for, at liste Ø skulle figurere på stemmesedlen for første gang ved et EU-valg.

Men 222 ønskede at bevare den nuværende model, hvor Enhedslisten støtter op om Folkebevægelsen mod EU.

Resultatet er et nederlag for en stribe af Enhedslistens absolutte topfolk, der har stået i spidsen for ønsket om, at Enhedslisten skulle stille op til valget til Europa-Parlamentet.

Inden debatten og afstemningen gik gruppeformand Per Clausen således på talerstolen og argumenterede for, at det er nødvendigt for at styrke EU-modstanden, at Enhedslisten også stiller op til EU-valget.

- Det er min klare opfattelse, at vi kan organisere og samle langt flere kræfter, hvis vi opstiller selvstændigt i valgforbund med Folkebevægelsen, sagde Per Clausen.

Undervejs i den to timer lange debat stod det dog klart, at en lang række EL-medlemmer ikke vil gøre op med den traditionelle støtte til Folkebevægelsen mod EU.

Flere advarede mod, at Enhedslisten ved at stille op ville stjæle Folkebevægelsens stemmer og tage livet af den tværpolitiske modstandsbevægelse.

- Det er tudetosset at stille op selv. Vi skal værne om Folkebevægelsen, vi skal ikke opsluge den, lød det fra Jakob Lindblom, der både er medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse og Folkebevægelsen mod EU's kampagneudvalg.

Afstemningsresultatet flugter med resultatet af en urafstemning blandt Enhedslistens medlemmer forud for årsmødet, hvor et snævert flertal stemte nej til planerne om at stille op til EU-valget.

Med beslutningen på årsmødet anbefaler Enhedslisten danskerne at stemme på Folkebevægelsen mod EU, ligesom medlemmer af Enhedslisten opfordres til at føre kampagne for Folkebevægelsens EU-modstand.

Partitop stemt ned: EL kommer ikke i EU-parlament

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce