Parcelhuse med ståltag er brandfælder

Eternittage som disse bør ikke udskiftes med ståltage, siger eksperter
Foto: Lars Skaaning/POLFOTO

Parcelhuse med ståltag er brandfælder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et ståltag ovenpå det gamle, slidte cementtag er en billig, men farlig løsning for parcelhusejerne. Landets brandchefer advarer husejerne mod ståltagene.

Det kan være decideret livsfarligt at lægge et af de populære nye ståltag oven på et gammelt tag. Sådan lyder advarslen fra et flertal af beredskabscheferne i Danmark.

De mener, at den såkaldte tag-på-tag løsning, hvor det gamle parcelhustag forsynes med et nyt ståltag ovenpå det gamle, burde forbydes. Løsningen er alt for brandfarlig.

- Af hensyn til min familie ville jeg ikke turde have et sådant tag liggende på mit hus. Jeg mener, at den slags tage burde være ulovlige, siger Jørgen Pedersen, der er beredskabschef i Aalborg.

En betydelig del af de 450.000 huse, der blev bygget i 60'erne og 70'erne, har tegl- eller eternittage, der i disse år trænger til udskiftning. En del vælger en billig løsning, der består i, at man lader det gamle tag blive liggende, mens man lægger et nyt ståltag ovenpå.

Det hulrum, der skabes mellem de to tagflader, kan imidlertid blive skæbnesvanger i tilfælde af brand.

- I hulrummet kan brandbare gasser spærres inde, og branden kan udvikle sig anderledes og ude af kontrol, fordi ilden spærres inde under stålhætten, som vi ikke kan sprænge i stykker, siger Jørgen Pedersen, og fortsætter:

- Mine kolleger og jeg mener, at de nye ståltage er farligere end de gamle tegl- eller eternittage, som er lette at slå i stykker i tilfælde af brand. De gamle tage er langt at foretrække i tilfælde af brand, siger beredskabschefen.

Parcelhuse med ståltag er brandfælder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce